Om

Hej, jag heter Sanna Kallioniemi. Fotograf, konstnär, bloggare. Excentrisk och lite knäpp, men absolut inte farlig. Bilden här ovan visar mig och min kära make på bröllop i Finland.

Psst. Rekommenderar starkt att om du ska gifta dig, så hyr du en stor fet bastustuga med inomhus pool vid en sjö i Finland och anlitar mig som fotograf. Bra fest! Bra bilder! Se bevis här. Visserligen var jag där som gäst och inte anställd som fotograf. Med det sagt blir bilderna ännu bättre om jag inte är full.

Här på sannak.se så lever jag ut mina impulser. Därför existerar den här siten. För att någonstans kunna leva ut mina tokerier utan hämningar. Det passar sig inte alltid i konversationer, på Tradera eller Instagram. Denna bloggen är min lekplats. Min scen.

Delar tankar om existens och vardag. Recept och hushålls tips. Allt sånt där som är lika viktigt för samhället och meningslöst för vår överlevnad som konst och teater. Sånt ger så mycket till kulturen, men kulturen har ingen nytta av ifall dem kämpar för sin överlevnad. Om ingen har lyxen att vara fri och frisk nog att ta del av den, så är den fullkomligt onödig. Lite så är det väl med mig och mina saker också. Det fina är att, från den här scenen ser jag inte ut i publiken. Har ingen aning om ifall jag dansar mig själv medvetslös i min ensamhet, eller inför ett fullsatt Globen. Poängen är att det inte skall spela någon roll. Mitt jobb är att dansa. I min lilla bubbla så kan jag låtsas att alla säten ända upp till läktaren är sålda. För att det är roligare att prata när det känns som at någon lyssnar.

Sannak.smugmug.com är en annan site jag har. Där samlar jag hela mitt arkiv av bilder från olika faser i livet, resor, events och relationer som kommit och gått. Sedan 2010 då jag köpte min första dslr kamera, en Nikon D40 i andra hand, så har jag fotograferat i stort sett det mest. En hel del sång, ganska mycket dans och t.om lite naket.

2009 – 2011
Bodde vi i en gammal sommarstuga på Tyresö.
20 år gamla och försökte odla vår egen mat.

2011 – 2018
Bodde vi i Beijing, Kina.
23 – 30 år gamla och försökte klura ut vilka vi var.

2018 – Vidare
Bosatta i Enköping, har fått barn och tänkte fortsätta göra vad vi är duktiga på. Existera.

 

Hej!