Jag lämnar Ekorrhjulet

Jag lämnar ekorrhjulet, ett liv utan lönearbete. Åsa Axelsson, 2016. Foto Sanna K

Titel Jag lämnar ekorrhjulet – Ett liv utan lönearbete
År 2019
Förlag Norstedts
Författare Läraren Åsa Axelsson är 48 år med man och 4 barn i spridd ålder mellan 9 och 17.
Läs intervjun på land.se för veta mer om henne.

Handling Boken kom till för att hon en dag kastade sig in i ett transformativt år utifrån övertygelsen om att hennes utmattande vardag, inte kan vara den enda möjliga. Hon ville ha ett nytt liv som ger mer energi än det tar. Pengar var den stora oron, och i boken följer vi hennes lösningar.

Omdöme Lättläst bok packad med smittsam kraft att skapa förändring! En smart bok som är genuin och full av humor. Att hon är lärare märks i hur hon skriver. Det finns en dragande kraft igenom sidorna som släpar en igenom allting, lär en hur stora skillnader man kan få i plånboken från små förändringar som att bara dricka mjölk till frukost o mellis – inte middagen. Boken är packad med små skitsmarta idéer, helt utan moralkakor. Underbar läsning. Det var en lättläst bok som jag tog mig igenom på en vecka och varje stund med den var spännande för jag undrade alltid över vad hon mer skulle hitta på. Blev ofta förvånad över hur mycket mer det fanns att ta pengar ifrån och kände “Aah smart, så kan man ju göra”.

Motivering Även om jag personligen inte kan relatera till att jobba i ett ekorrhjul eller ta till mig tipset om att bara handla på Willys, så behövde jag stöd och hjälp ang hur man kan få ett liv utan lönearbete att fungera. Som föräldraledig med drömmar om kreativ framgång samt självförsörjning, var det underbart att läsa om någon annans jävlar anamma om att fan få det att fungera! Vi som dessutom varken har skuld eller 4 barn, utan istället ett hus och sparpengar kan därför ganska ostressat lunka på här om vi bara drar ner på utgifterna. Boken gjorde mig skitpeppad och gav massa ny kraft att kämpa vidare med för hur jag vill leva! Året 2022 blir ett totalt köpstopp. Istället skall jag bli duktig på att räkna kronor och föra budget.