YOGA – Ett livsval

Titel YOGA – Ett livsval
År 2013
Bokförlag Semic
Författare Malin Berghagen och Fotograf Katarina Di Leva

Bokens vibe (ton känsla stämning)
Upplever en genuin pushande kraft genom bokens olika delar, som verkligen vill medla till mig att det är värt det. Det är värt att tänka ett varv till kring hur och varför man spenderar sin tid, förhåller sig till mat, vänner och nya koncept. Är man verkligen så öppen som man vill tro? Beter man sig så som man vill bete sig, eller väntar man på bättre tillfälle? Malin säger med egna ord; våga möta dig själv. Våga sitta utan yttre stimuli med ögonlocken slutna i tystnad, med inget och ingen annan än ditt inre som sällskap. Bara genom nyfikenhet kan du ta reda på, vad säger ditt inre när hen har någon som verkligen lyssnar?

Varför jag köpt/lånat boken Boken fanns på biblioteket just då när jag sökte efter yoga filosofi att ha med mig in genom min andra graviditet.

Handling Malin berättar om hur hon själv följt sitt hjärta och nyfikenhet, vilket lett henne till möten och platser som hjälpt henne växa in i den hon vill vara. Det har varit en stor del av hur hon format sitt liv och fattat beslut. Följt tecken, följt sina luster och prioriterat. Tänkt. Tänkt lite till och läst någonting, för att sedan läsa någonting mera. Ger också plats för att upplysa om Yogans 8 grenar, Patanjalis Yoga Sutras. Inget jag ens visste existerade men det är en hel värld! Hon pratar också med och berättar om andra yoga lärare som inspirerar henne om deras relationer till yoga.

Omdöme En jätte fin bok för den som är redo att ta in sin egen och andras gudomlighet. Leva i en sinnesstämning där synen på en själv, andra och sin vardag blir både lättsammare och seriösare på samma gång. Allt kan ses i nytt nyfiket och lite mer lustfullt ljus. Om du bara vågar bestämma dig för att motsatsen inte kan vara hela sanningen.

Motivering Eftersom boken i princip är en undervisning i hur man kan fröjdas av sin existens trots att man inte kan kontrollera allting så är den fantastisk. Mer sånt till folket!

Lärdomar Patanjalis yoga sutras är en grej. Namaste betyder “Låt det gudomliga ljuset inom mig skina på det gudomliga ljuset inom dig”. Det finns skorpioner i Los Angeles. Katarina Di Leva verkar sjukt spännande och kreativ. Malin Berghagen är fasligt vacker.

Malins relation till mattan inspirerade mig till att lägga ned tankesättet där jag väntar på att ha “rätt” energi för att orka yoga. Istället använda mattan för att hämta förvandla seg och småsinnad energi till att orka göra allting annat. Till mattan är man alltid välkommen tillbaka. Det är på mattan som man skapar sitt trygga space och sig själv, lutar in i vem man vill vara. Finner sina sanningar. Därför hon har med sig mattan vart hon än åker.

För oss som inte besöker den varje dag finns yogan ändå där som en trygg plats och en lojal vän vars dörr alltid står öppen, oavsett var man varit och hur länge. Alltid, alltid lika välkommen och önskad.

Namaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.