Att ha bråttom är inte coolt längre

DSC_0920

För 10 år sen, så tänkte jag att dricka latte på stan är nåt för rika dumma brudar som inte har nåt bättre för sig. I mina ögon var det inte en lyx, utan en brist på nåt att göra. Som att de helt saknar egna intressen. Som att de bara väntar på att deras män skall komma hem. De väntar varje dag tillsammans med tidningar & latte. Samt diskussion om tidningarna & latten. De var tragiskt.

Däremot, att en ung kvinna på stan med en latte, solglasögon och en dyr kappa som är påväg nånstans (inte kappan, utan den unga kvinnan), var ascool. Wow, vad cool hon är. Går stora snabba steg genom folk som om hela trängseln vore deras fel. Vinkar in en taxi eller gör sig av med kaffen till första bästa papperskorg. Wow! Den kaffen var typ 40 spänn och hon bara kastade den!  Eller wow hon åker taxi! De betydde istället för “jag har inget att göra så jag bara läser tidningar” att “Jag har inte ens tid att dricka kaffe! Men jag måste, för jag är så framgångsrik att jag inte hinner med mitt liv om jag inte gör”

Idag har jag druckit oändliga lattekoppar på stan i Beijing. Jag har åkt oändligt med taxi, och många gånger med en latte med mig. Min favorit är att Jamaica Blue’s latte i Central Parks morgonsol med en bok.

Min poäng däremot är att: Tjejen som springer med en kaffe har ju inte alla hästar hemma. De är ju stendumt att stressa runt med kokhett vatten framför sig vars kopp har ett hål på toppen. Framförallt om kappan är dyr. Jag har sprungit med en take-away hundra gånger här i Beijing, jag har varit henne hundra gånger. Minus den dyra kappan. Varje gång för att jag misslyckats med nånting. Varje gång jag befunnit mig i en situation där jag ens promenerar med en kaffe, så har jag misslyckats med någonting. Anledningen till att jag inte kan sitta ner och mysa med min kaffe, är ju för att jag inte planerat min dag. Eller planerat, men inte hållt planen. Inte klivit upp i tid, suttit på pinterest istället för att välja mina kläder och kamma håret, suttit och ritat istället för äta frukost.

Om planen visserligen är för en individ, att dricka kaffe ur plast och pappersslukande take away muggar från en multimiljons franchise varje dag, så är jag inte särskilt imponerad heller. Skaffa en termos och en bryggare. Lär dig koka ditt eget kaffe. Att de inte blir lika gott tyder bara på att du inte vet vad fan du håller på med.

Helt enkelt, en latte i handen på språng är ingenting att var imponerad av. Om man springer så har man troligen bråttom, alltså är man sen, vilket är oförskämt.

En person jag idag ser upp till är en som aldrig stressar. En tjej som sitter ensam på ett café och läser bok är en tjej som tar tid för sig själv och gärna kommer undan från allt som distraherar hemma. Det är ansvar. Att ta tid för sig själv är viktigt, nåt alla borde göra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.