Personligt bokslut

Personligt bokslut,
Frosten i Salem på julaftons förmiddag 2020

En väninna använde uttrycket “Personligt boksslut” för att beskriva den där stunden i slutet av året då man reflekterar över hur det gått. En sista meditation för året. Med eller utan seriösare listor och anteckningar, jämförelser osv. Det viktiga är att ta sig en liten stund för att manifestera sina lärdomar och fundera på vad man gärna lämnar bakom sig. Vissa attityder och beteendemönster har gjort sitt. Andra behöver aktivt jobb för att ens få komma ut.

1. Ett av mina största mål för 2020 var att så lugnt och naturligt jag bara kan; föda mitt första barn. Förlossningen var inte helt fritt från modern medicin, men heller inte helt övertagen utav den. Tack vare BB Stockholms anställda minns jag denna dagen med så mycket värme. Vilka fantastiska kvinnor som jobbar där. Drömförlossning, även om den inte blev helt som jag hade tänkt.

2. Ett annat mål var att få min fotosajt till ett slags minimum för vad jag kan vara stolt över. Enormt arbete har jag redan lagt ner och ännu mer har jag kvar, men spåret jag hittat och grunden jag skapat känns rätt. Det blir jätte kul att jobba vidare med under 2021, då vi t.om har fiber!

3. Att släppa taget om min ungdom, var också ett slags mål för iår. Det låter kanske konstigt oavsett hur gammal du är som läsare, eller hur gammal jag är; men att starta ett nytt kapitel betyder ju att ett annat är slut. Och det kan kännas lite sorgligt. Så är det. Och det är ok.

4. Att driva en fysisk secondhand butik har varit ett mål för livet, som jag under 2020 tänkt om. Online försäljning går ju minst lika bra! Iom hur mycket jag älskade att shoppa på Tradera, så insåg jag att jag även kan sälja där.

Massa fina kläder jag vuxit ur + entusiasm för produktbilder + hemma fotostudio + Tradera = Syffelströms. Konst, second hand och sysaker.

5. Att bli kompis med min symaskin var också ett mål. Min fina Husqvarna jag köpte 2010 hade väntat på mig i en kompis förråd i 8 år, innan hon äntligen fick komma tillbaka upp på ett skrivbord och få gå varm. Nu jobbar vi ganska bra ihop och jag har fått känsla för dom enklaste stegen. Nästa lilla steg att se fram emot är att lära mig jobba med dom andra pressarfötterna som finns med.

Christinas Sytips på youtube har varit fantastiskt att titta på när man är lite trött, men inte känner för att drunkna i något hjärndött drama.

Summering 2020
2020 blev ett år för att lägga grunder. Damma av gamla projekt som den här bloggen tex. Ett år för utformning av hur jag vill att mitt liv ska se ut. Har börjat på massa saker och fått skymten av resultat, men ingenting är riktigt manifesterat och i gång ännu. Det har jag däremot förhoppningar om att 2021 skall räcka till för :)

Förhoppningar om 2021
Den här dagen nästa år, hoppas jag ha hittat rutiner där jag med vana genom mina projekt. Att min fotosajt blivit ett impnoerande arkiv som visar mångsidighet samt säljer posters. Att jag fotat och sålt massa fina saker på Tradera. Att jag sytt ett par egna enkla plagg och sålt några necessärer o tygpåsar.

Jag hoppas också att 2021 blir ett år av att måla om väggarna inuti mitt hus. Att bil en en jävel på linoljefärg skulle vara nåt det :) Och att folk i trakterna vet om att jag finns, så att jag kan få lite roliga foto gig :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.