Skippa kakan eller kaffet?

Mazarin och kaffe kopp på fat

Det har alltså blivit tydligt att jag på eftermiddagar får ett ganska stort socker behov. Impulsivt så pressar jag in något i munnen i form av lakrits, glass, oboy eller om det finns – mazariner. Bullar. Vad som helst. Men är det bakat, så kommer jag äta det. Detta i sig är ju inga konstigheter, meeeen när man på en dag ätit fem mazariner för att dom fanns i skåpet, kanske man behöver se över sina vanor?

Kunde jag sluta med cigaretter för att bli gravid, så borde jag kunna sluta impulsiv äta massa gottis varje eftermiddag få en mer pålitlig energi nivå genom livet? Kan man ju tycka iaf.

Mazarin på fat

För att få behålla mina älskade mazariner i vardagen, kan jag faktiskt tänka mig att offra kaffet. Det är lite hårt, men måste jag välja så äter jag hellre kakan än dricker kaffet.

Med det sagt, så hoppas och tror jag att det kanske inte är själva eftermiddags sockret som är boven egentligen, utan snarare allt kaffe jag dricker innan dess? Tar man bort koffein kicken från morgonen, kanske energi dippen på eftermiddagen som skapar socker suget inte blir lika extrem? Då kanske jag inte mumsar i mig husets alla mazariner utom en, som är till Joakim, men som jag kommer äta imorgon bitti med min frukost kaffe iaf?

Vi får naturligtvis helt enkelt ta och se.

Imorgon bitti blir dag nummer ett utan kaffe. Istället blir det blir svart te med helvetes massa ingefära.

Leave a Reply

Your email address will not be published.