Döda grodan

Dagens bild 1. Flygplan. 8e oktober 2011

Dagens bild 2. Döda grodan. 8e oktober 2011

Dagens bilder idag är döda grodan och flygplanet, fast egentligen var jag på jakt efter rovfågeln jag träffade på här två dagar tidigare. Nu uppe i skyn passerade ett plan istället för att det dök en gigantisk rovfågel.

Nästan!

Jag gick ut för att springa av Otto lite medans det var fint väder. Den här dagen upplevde jag en rovfågel på väldigt nära håll, då jag själv var på ganska hög höjd. Jag kom ner från att ha varit på berget vid svampskogen, och så ser jag hur en sjukt stor fågel cirkulerar över han bil-meckaren och de andra med höns. Rovfåglen cirkulerade så vackert med de långa vingarna utsträckta och sen passerade han rakt över mig då jag gick på bilvägen. Han såg mig springa efter Otto som jag oroade mig lite för, och så dök han ner! Rakt emot mig!!

Jag skrattade av glädje och sprang vidare mot Otto medans jag skyddade huvudet. Skydda huvudet vet jag inte riktigt varför jag gjorde egentligen eftersom att fågeln hade nog inte tänkt sätta sig där. Mest för att det är vad jag sett folk på film göra. Men fågeln dök inte alls långt, han vände rätt snabbt och han var aldrig närmare än 30 meter. Men jag kunde ändå se vart ögonen satt, fjäderdräkten och jag kunde urskilja fjädrar på magen när han flög ovanför och det klassiska vita stjärtfjädrarna. Ååååh!! Jag älskar rovfåglar!! Så jävla häftiga!!

Och jag hade ingen kamera!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.