Solnedgång Dong Da Qiao Zhan

Jag cyklade omkring i området för att hitta en skumgummimadrass att ha i lägenheten för gäster. Jag fann ingen, men jag fick istället syn på denna här tjusiga vyn. Tygbutiken jag besöker då o då, väldigt sällan, ligger här till vänster. Där sitter en dam och hennes man varje dag och syr på en gammal maskin som inte går på el, utan egen förmåga att trampa.

Jag förstår att du vill ha en bild på henne, jag fixar de…

De tar emot beställningar på allt möjligt samt lagar de textilier och troligen tillverkar de simplare grejer. Du kommer hit genom att gå ut i Exit D vid Dong Da Qiao tunnelbanestationen, Linje 6. Gå höger, korsa vägen, gå höger och först vänster. PÅ andra sidan den vägen innan den långa tegelväggen börjar så ligger butiken.

Här hade jag hittat en bäddmadrass för 50 spänn, men de var ju inte var jag letade efter.. Jag var där för ett par månader sen och letade efter överkast. Köpte istället två små bitar tyg hon hade liggande. Jag bestämde mig för att börja köpa små tyg här och var, för att successivt sy ihop ett eget överkast. Hon tog inte mot någon betalning utan bad mig att komma tillbaka med ett svenskt mynt. Jag dök upp med en enkrona veckan därpå. Snålt? Kanske, men de var ju inte summan som var poängen.

IMG_9946

IMG_9945

IMG_9944

IMG_9947

Leave a Reply

Your email address will not be published.