Äntligen, vi har försökt så länge nu. Vi är med höns!

Damerna 1

3 st Guld-svartbandade Brahma hönor. Snart 4 månader

Mina guld & svartbandade tjejer bor nu i växthuset med en inredd hundbur. De har halm över hela golvet och lite för lite golvyta för att jag ska känna mig nöjd, men de löser sig med tiden. De ska få sitt eget hus under våren/sommaren, vi har tänkt bygga ett typ av lekhus till dom.

Mestadels så kommer tjejerna vara ute med oss i trädgården, då är det bara räven och rovfåglarna som är lite läskiga. Men där är risken störst på nätterna, men vill inte vara för naiv eller optimistisk heller. Vi har mycket räv i området och de kommer gärna in på våran tomt, de brukar rota igenom våran kompost under nätterna och en gång så fick vi en picnic bog bortsläpad. Den var ämnad att vara våran festmåltid, men den glömdes bort när den låg längst in i skafferiet. Så jag tog ut den på vedbacken ca 1 månad efter utgångsdatum för att bli av med den och dagen efter var den borta. Vilket innebar ca 1 kg dåligt kött i en trasig plastförpackning, blev en festmåltid för en hungrig räv. Senare hittade vi löst rävbajs på en annan del av tomten, så den här festen hade sina nackdelar. På tal om bajs så hittade vi ugglebajs på trappan upp till bilen, alltså hade de suttit en uppe i tallen. Och det här lärde mig att ugglebajs, är blått.. Ganska vackert faktiskt, på sitt sätt såklart.

Och så tillbaka till tjejerna, de är lite läskiga att ha lösa eftersom ugglor och örn finns i området då och då. På tal om de så har hägern kommit ner till bryggorna nu. Han sitter i vassen på olika sidor av vattnet om dagarna, bilder på honom har jag men inga bra än. Så nätter och när vi åker bort över dagarna så måste de ha en bra plats att bo i. En lekstuga är bästa alternativet och utöver de så fick jag tipset, cirkusvagn. Skitbra tips, men vi bor i en backe. Omöjligt att få ner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.