Gnäll, gnäll, gnäll…

Skiter i allt, jag går och fiskar istället...

Jag blir lite galen här ute.. Ogräset växer mig upp över öronen och jag har inget tålamod med de.
Jag har tillgång till tre stycken slyröjor, men jag vet inte hur jag sätter på tråden. Jag har två häcksaxar, men de båda är slöa och min rygg tar för mycket stryk om jag ska ta och klippa hela tomten för hand.
Ved måste flyttas och processeras, men skottkärran är för låg och hjulet är det hål i.

Jag har ingen tvättlina.. Och den tråden jag använder som lina, hänger på tok för lågt och tvärs över de plattor jag behöver gå på. Alltså, i vägen.

Jag ska skrapa, slipa och måla hur mycket altan som helst. Men, plankorna sitter ju inte ens fast. Och skrapandet tar evigheter… De är för varmt. Och jag borde börjat för länge sen. Men nu har jag satt igång, jag känner mig bara hyfsat oduglig till jobbet. Måla, inga problem.. Förarbetet: helvete.

Vattenslangen är trasig, för att vi var korkade i hanteringen och munstycket har gått sönder på köpet.
Så de är ett helvete att vattna alla landen och de är sådär 10 stycken olika platser nu. Iskallt vatten läcker ut och blöter ner mig, samtidigt som i princip inget alls hamnar i landet. Draget i hela slangen är borta..
Jag som tidigare tyckte de var så avslappnande och härligt att stå och känna doften av blöt jord. Nu, usch.

Vi har inte råd att bygga ett hönsshus, så de måste bo kvar i växthuset ett tag till. Men de går inte!
Där är de för varmt och flugorna utanför växthuset har blivit hundratals.De har till och med kommit hit till ytterdörren nu och börjat arbeta sig bort mot vedbacken, pga allt hönsbajs. Halm vore bra, då kan vi täcka hela området runt växthuset och byta ofta, men halm kostar pengar. Halm och hönsnät saknas.
Man kan också täcka området som flugorna dras till med allt man nu hittar och byta ut de, till exempel sly från skogen. Men, två slöa häcksaxar. För mycket jobb, de är inte realistiskt om man vill byta ofta. Försökte vattna bort dom, då var de lugnt si sådär två minuter. Sen var alla tillbaka igen.

Min vattenflaska jag har med mig blir ljummen hela tiden..

Jag har skadat min högerhand, så jag får den inte ens ner den i kaffekopparna jag diskar för att den är svullen. Och jag har ingen kraft i den för att lyckas röja bort all kvickrot vid hallon och rödvinbärsbuskarna.

Hemsidan är skit..

– Men Sanna, kan du inte slipa häcksaxen då?
– Hurru du, passa dig.

Summa summarum.

Strunt i allt, jag går och fiskar.. Men vad fan gör jag om jag får upp en fisk?

Leave a Reply

Your email address will not be published.