Tjejerna och jag har sandbadat hela dagen

Masken här på bilden, är körd..

Krattat hela framsidan av tomten, rensat kryddrabatten, jämnat ut alla odlingar, täckt alla odlingar (med vad jag krattat. Hö och hassel), lärt känna tjejerna mer, flyttat en rosbuske
fotograferat fåglar, fotograferat fjärilar, fotograferat björksav, organiserat & klippt björkgrenar, organiserat i mina bilder på datorn, skrivit ett inlägg på hemsidan och hämtat hem vass (tänkte byta ut halmet för hönsen mot vass, men de sket sig lite..). Nu ska jag peta lite på css’en i hemsidan och baka en tårta. Ytterligare en födelsedag är på g!

Bekväma hönor

Tjejerna har legat en hel del och gassat i solen med vingarna lång ut från kroppen för att ta in så mycket sol de bara kan. De har legat så nära varann de bara kan och sandbadat i hop. Tvättat sig och smörjt in hela fjäderdräkten. De är så fint att titta på deras beteendemönster efter att ha läst boken om hur de funkar. Nu tex så ser jag att Bettan vankar fram och tillbaka längst väggen, vilket betyder att hon vill komma ut. De har jag läst i boken tidigare och de lät så gulligt, och visst är de gulligt!
De har varit med mig hela dagen och de har blivit supermodiga nu. De går med mig när jag visslar på dom och de kommer ifall de hamnat för långt bort när jag visslar. Bettan är alltid först, Kristina alltid sist och Kerstin är hyfsat hack i häl på Bettan. Alltså Elizabeth..

Börjar våga sig runt

De rör sig som de själva vill men är duktiga på att ta skydd så fort jag går undan. De är smarta men också lite för optimistiska. Elizabeth hamnade på fel sida av staketet idag. Hon ville komma till de andra som gått runt till andra sidan, så hon gick längst staketet och följde de andra tjejernUte i trädgårdena men hon kom inte igenom eller under, och hon kunde inte flyga över. Så hon panikade lite och bara gick och gick, tillslut satt hon fast bakom en pallkrage och kunde inte ta sig varken framåt eller bakåt. Stackars lilla fågel satt fast. Hon tycker vanligtvis inte om att bli lyft, men nu var hon lugn och tacksam när jag plockade upp henne och placerade henne hos de andra. Behövde inte ens hålla i vingarna.

 

Mitt sandbadande var inte lika planerat som deras, bara svårt att undvika sand innanför alla kläder när man är ute i trädgården. Man får ta de helt enkelt och hoppas på att de inte följer med några kryp, annars är de ganska hanterbart.. Utöver de så, har Otto också blivit expert på att valla in hönsen överallt. Eller egentligen så nosar han dom i stjärten tills de drar. Ibland är problemet bara att, han följer med..

Leave a Reply

Your email address will not be published.