Morgonlatte, lite enkel litteratur och sen en jakt efter kvällssol

Morsan var här för en vecka sen, det är hennes bild från hippialtanen. Kolla resten här. Och nej, det är definitivt inte ens USA flagga i bakgrunden, bara en helt vanligt filt.. Den är vit med blåa stjärnor på andra sidan.

Semester från semestern..

Vilken underbar dag jag haft. Allt började med en god kopp kaffe vid 9 tiden på hippialtanen. Efter att ha släppt ut hönsen och vattnat allt nära huset diskat lite i köket. Plockat undan allt sånt där man får för sig att plocka fram och flytta runt lite plantor utanför. Med kaffet läste jag Lucy Sullivan is getting married, och de fortsatte jag med. Jag gick fram och tillbaka mellan kök, altan, tomt, höns och kaffekokare med jämna mellanrum. Då och då njöt utav utedasset, utomhus är ju en fröjd. I ron och friden. Sen blev klockan typ 13:00 och jag fick sällskap, då hade jag redan hunnit koka och äta gröt och täcka hela femman som vi satte squashen ner i igår, med gräs och körvel jag klippt i 20m dm, för hand, med en ganska dålig häcksax. Men fint blev de! Börjat gräva för att pallkragarna på plats 4, ska ligga jämnt och fint. jag har krattat och fixat, så tomten är jätte fin och välvattnad. Alla plantor är gallrade, och plats för pumpa och mera squash är klar.

Uppför berget och jaga kvällssol

Efter att vi sen kommit hem efter båtåket, krattat lite tomt och sånt där annat, så var de dags för middag. Dagens rätt blev vad som fanns i skåpen och frysen. Fisk och potatis! Dvs Soppa. en perfekt soppa. Satte den på låg värme och brede lite mackor till oss för att slänga ner i kylväskan och ta med upp på berget. Fika. Gå hem. Det gjorde vi, hade till och med en filt. Japp, sen kom vi hem och städade hela jäkla tomten tills de blev för mörkt vid 00.00. Plats för pumporna är klar! Typ iaf.. Braa daag!

Utsikten från Bergholmen. Här uppe finns kvällssolen, men hade nu inte kameran med. Bilden är från 1a maj.