Snigeln i badrummet

Sniglar kanske helt enkelt bara är sällskapliga?

Här har snigelbebisarna kalas med ekologiskt odlad squash i min trädgård

Jag har en tendens att somna i famnen på Joakim när vi ser på film, så vi har en icke-mys regel när vi ska se seriöst, bra långfilm. Tre kvällar i rad när jag somnat och vaknat till, så ska jag upp på till badrummet och göra mig redo för att lägga mig på riktigt. På golvet under handfatet släpar sig en en tjock, brun mördarsnigel sig fram och och upp på väggen.

– Shit, jag är för trött för att kunna avgöra om jag drömmer eller ifall jag har en snigel i badrummet. Jag gå upp med JOcke imorgon bitti och så plockar jag den då, de är ju mitt i natten nu.

Snigeln som gömde sig i mitt badrum

Morgonen därpå hade jag helt glömt bort snigeln och jag såg den inte under dagen, men samma visa hände igen när kvällen kom.
Jag somnade i Jockes famn, vaknade till och gick upp till badrummet för att borsta tänderna och what not. Där var den igen! Nu uteslöt jag att jag hallucinerade fram sniglar, utan jag var väldigt säkert på att den var där i kött och blod, eller hinnor och slem. Däremot ville jag inte hantera den, så jag sa godnatt till snigeln som nu befann sig på golvet i hörnet under shampohyllan.

Nästa morgon gick jag upp tidigt med Joakim som skulle till jobbet och letade efter snigeln för att plocka bort den. Jag tänkte att han kan få gå och pola med dom andra små sniglarna som röjer igenom min squash. Jag lämnade kvar två halvätna squasher till sniglarna. Precis som att jag gav dom mitt jordgubbsland. Dom såg ju så glada ut!!
Jag till och med kröp ner i samma höjd och vände ögonen upp ni taket för att titta in under alla konstiga skarvar och grejjer i hela badrummet. Runt hela toaletten och under dom kanterna. Den var ingenstans!

Kvällen kom och den var fortfarande inte nånstans. Men som vanligt så somnar jag hos Joakim, vaknar till och så går jag på toaletten. Där är den! Jag kunde inte gå ut i natten ner till squashen, utan jag plockade ut honom med en plastpåse ungefär som om han vore hundbajs men vet inte in honom i påsens botten. Och så lade jag honom på altanen, nästa morgon var han borta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.