Svampplock och träning

Min dag startade vid klockan 06:40 då Joakim hade försovit sig. – Helvete mumlar han och stressar upp. Jag sträcker på mig, rättar till hårflätan, gäspar och kliver upp. Tar på mina mjukisbyxor, mina fårskinnstofflor och en tröja jag köpt second hand ganska nyligen. Sätter på kaffe, plockar fram lunchlådan och ska ordna en snabb frukost. Yoghurten var i princip slut, iaf så fanns de bara en liten mängd vanilj kvar och den går automatiskt till mig. Inget snack om saken, så de var uteslutet för Jockes del att äta en müslifrukost. Så, jag gladde mig åt att jag bakade bröd igår! Jag plockade fram toastjärnet, och under tiden den blev varm gick jag ut och plockade färsk oregano och ruccola. Gjorde honom en toast smörgås med ost, färska kryddor, tomat fram damen med loppisen och olivolja ovanpå, serverade med en varm kopp kaffe.

Jag satt och sörplade i mig en kopp jag med och tog en smörgås, så när han åkte strax efter 7 så var jag mätt och pigg. Otto tittade entusiastiskt på mig..
– Shit, du vill gå ut en långpromenad.. Så jag började träna.
För att komma igång såklart, så att jag orkar ta Otto på ett äventyr. Jag var duktig och tränade ryggen, magen och benen. Stolt! Sen fick Otto precis som jag tror att han ville. Jag packade en ryggsäck med vattenflaska, två päron till Otto (han är väldigt förtjust i päron..), två plastpåsar för nåt kul jag kanske hittar i skogen och sen var de bara att ge sig av. Innan klockan ens blivit 9 var vi Ovanför berget med den här utsikten.

Huset vid Albysjön

Utsikt från berget

Fett med lingon!

Jag hann bara gå 10 minuter hemifrån, då är bergsklättring inräknad innan jag sprang på det här stället. Otto var överlycklig, han gillar inte bara päron utan är också förtjust i lingon. Så jag får ju lite dåligt samvete när jag bara gömmer alla lingon från honom i plastpåsen, men han får var 10e näve iaf.

Lingon

Lingon

Lingon

Lingon

Lingon

Lingon

Vidare in i den helt galna skogen

Jag plöjde på i skogen för att utnyttja den fina naturen till lite träning. Höga kliv över alla buskar, klättra de små bergen istället för att gå runt, leka lite inte nudda mark på stenar för balansövningen.. Lite sånt, de var superkul. Och Otto sprang entusiastiskt med hela tiden, och så fort jag satte mig för att plocka bär så kom han i full fart. Hundar mår bra av att vistas bland mycket dofter säger jag. Så jag har fått rejält med motion idag och även Otto.

Blåbär

Skogen

Skogen, på såna här ställen hittar man svamp

Här skulle vi byggt vårat hus om vi vore skitrika

Otto

Otto är törstig

Otto

Otroligt mjukt att gå här..

Nästa pöl

Nu har vi vänt om och går en annan väg tillbaka

Ytterligare en pöl

Uppförsbacke och Otto har dragit i förväg

Sist fotade jag min svamp väldigt nära, nu vill jag ha med lite av vart den står

Svamp

Svamp

Svamp

Svamp

Leave a Reply

Your email address will not be published.