Trädgården och vårdcentral

I love Finn Crisp
Varm skummad mjölk på kamin och presskaffe från egenmalda bönor.

Pannkakor med sirap och en kaffelatte gjord på Löfbergs Harmony till frukost. Gode gud vad gott det här kaffet är! Nästan lika gott som Zoegas jag smakade på inne på Konsum i Tyresö, men inte köpte just för att det är Zoegas. De stödjer Gerillaverksamhet för att skydda sina plantage, de är jag inte helt ok med. Mycket händer nu och jag håller på med 150 hemsidor samtidigt, plus packar hus, målar och ska mitt i allt detta resa till Bryssel för att besöka eu parlamentet och Christian Engström. Våran eu parlamentariker för Pirat Partiet.

Och häromdagen mitt i att jag höll på och sortera datordelar och hade flyttat ner hälften till vardagsrummet, för att vi skulle köra dom till grovsoporna samma kväll så skar jag mig ganska rejält i fingret. Panik, skrik, gråt, samtal till Joakim, vårdcentral, fingertuta och sen mera skrik och panik när bandaget skulle bytas igår. Alldeles blek var jag på vårdcentralen och dom trodde jag skulle svimma, vilket jag skulle gjort om jag inte suttit ner med huvudet i knäna och de stackars fingret över huvudet i handfatet. Ha! För ett sår på fingret! Pinsamt..

Trädgården

Skörden är uppe förutom morötter, kålrot och majrovor. Det var just gurkan jag hanterade för inläggning när jag klantade mig, så jag har börjat äta den som den är istället. Och oj vad gott det är att ha på Finn Krisp. Mm, jag äter säkert 10 stycken om dagen så gurkan går åt fort. Tur att jag fick så många.

En liten otroligt söt och grön pumpa fick vi, men jag vet inte vad vi har den till. Men nån jäkla lykta blir det inte! Paj kanske. Matilda, min vän på tillavanilla.se är jätte duktig på paj. Du kan ge henne vilka ingredienser som helst tillsammans med keso och creme fraiche så löser hon de. Igår gjorde vi squash och höstkantarellpaj och det var löjligt gott, jag publicerar recept när jag fått tag i de. På tal om squash så fick vi hur mycket som helst. Helt sjukt hur stora våra squashar blev.

Leave a Reply

Your email address will not be published.