Förodlingen är inte lika tråkig nu..

Jag, Otto och tjejerna

Grus i botten av krukorna, sen jord

Mm, möjligt att jag blivit lite löjlig runt min höns men, de är ju så mysiga! Idag var de och hjälpte mig med förodlingen utav Biff och Moneymaker tomat. Stora höga röda sorter. Jag hämtade jord från förra årets spenatodling eftersom att jag inte har tillgång till någon ny. Man tager vad man haver! Alltid bättre att ta vad man har istället för att låta bli helt. De blir nåt annat spännande på spenatens plats istället och jag kan ju alltid fylla upp ny jord där senare. Tjejerna sprätte runt i kragen medans jag plockade jord ner i mina grusbottenfyllda krukor. De var jätte duktiga på sitt jobb må jag säga eftersom de första och främst krattade fram all den fina jorden åt mig och åt upp alla maskar som var i vägen. Stina dök ner med näbben rakt ner i en utav krukorna och jag trodde bara att jag hade fått en helt galen fågel på nacken, men hon plockade upp en liten liten ytte pytte mask.

Jag har spenderat dagen på att klippa de sista björkgrenarna från trädfällningen, vilket det snart är dags att publicera ett inlägg om. Tvättat kläder, fotograferat och spelat gitarr. Försöker lägga lite ackord på min Dont you text, som jag troligen döper om till When I say. Jag har också hämtat grus från vägen för att kunna ha i botten på alla krukor. Och man kan aldrig ha för mycket grusfyllda hinkar undanstoppade nånstans, de kommer till nytta nångång.

 

Förodling av tomater gjorde jag såhär

Tog 15 st 0,5 l svarta plastkrukor och fyllde med ca 2 cm grus för dräneringens skull. Vatten tar sig mycket lättare genom grus än jord. Sen fyllde jag med den jorden från pallkragen som hade lite kvistar och flisbitar i och lite allt möjligt. Så de var ingen optimal jord men jag tror inte att det är några som helst problem. Sen la jag alla krukorna i en blå brödlåda från Schults som jag hittade tillsammans med massa andra i en hög. Oops!
Vattnade över allesammans så att jorden vart fuktig och sen strödde jag frön glest över. Sen ett tunt torrt lager finare jord över och sen lite vatten. Jorden som ska ligga över fröna behöver inte täcka allting utan bara lite grann så att fröna inte ligger överst. Inte mer än 0.5 cm. Vattna lite till, men snålt.
Nu står de ute i sista kvällssolen ett par timmar till, sen ska de in i gästrummet där de får stå på golvet. Men först skall varje kruka täckas med plast. Vet inte riktigt hur man gör de bäst, eftersom man vill inte dra massa plastfolie på varje, men just nu har jag ingen bättre idé. En genomskinlig sopsäck att klippa upp i ett passande mått och trä över hela för att sen använda igen, igen och igen.. de är nog bättre. Men jag har bara svarta och då når inte ljuset fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.