Och vinnaren är.. antidepp.

De tre tjejernaVåren, mammakänslorna jag fått av att ha tre flickor att ta hand om, och vad vet jag.. Alla människor jag ser med shoppingpåsar på stan, har väckt mycket känslor och tankar i mig. Och visst är det så att känslor väcka känslor. Jag vill inte vara en snoffsig politiskt korrekt ekobrud som tror sig veta allting, men såhär tänker jag.

Ensamt på toppen

Att prata om jord och politik med människor är farligt. Många blir ofta obekväma och ibland till och med förolämpade.
De känner sig påhoppade när jag påpekar att jag själv inte handlar på H&M eller nyproducerat från Mellanöstern och Asien, pga av dåliga arbetsförhållanden och transportsträckan. De tror på nåt vis att jag dömer dom till dåliga människor. I do not.
Saken är att de får göra precis hur de vill och jag vill bara inte behöva hålla tillbaka på mina egna resonemang.
Är det verkligen jag som gör fel när andra människor inte kan stå för sina egna beslut?

Tex så hackar inte jag på mina vänner om att “mm, den där frukten du har där är hitkörd från Spanien och oj vad mycket bensin det gått åt”. Absolut inte, varför skulle jag hålla på så?
Folk däremot tycker om att hoppa på mig för att ekofrukten har plastomslag. Jag tycker de är skitkorkat! Men de blir “Mm, sanna oj vad eko det här är då”.
Jag är också sjukt frustrerad över de! Kan vi inte tillsammans istället prata om hur konstigt det är?
Måste jag stå till svars för alla dumma grejer som finns för att jag uppmuntrar tanken till närproducerat och naturligt gödslat?
Är det inte egentligen dags då att se över sina egna beslut om man osäkerhet och till och med hämndbegär dyker upp när någon annan gjort annorlunda?
Jag fick verkligen ansvara för att den ekologiska frukten har plastförpackning. Jag blev nästan hånad och förlöjligad, som om att jag helt plötsligt vart oseriös och alla mina åsikter runt ekologiskt rann ut i sanden pga Konsum.

Superekologiskt från min egen jord, för att de smakar bättre och jag vet exakt vad jag stoppar i mig.

Otroligt ensamt..

Både jag och min sambo har fått mycket skitsnack bakom ryggen, kritik och påhopp från andra som inte valt en ekologisk livsstil, trots att vi aldrig påpekat deras. Vi har bara pratat om våran egen.
Istället för en
– Glad för eran skull som kan odla eget, de måste smaka bra. Men jag har inte råd att handla ekologiskt. Eller så kan de ju dra ett argument för varför de inte bryr dig. Men de blir
– Mm, oj Sanna. Har du en hårfön. Det är väl inte så eko..

.. Ska jag bli förkyld istället då du vet att jag inte har element i mitt hus? Och jag använder den inte på sommaren!!! Och även om jag gör, så fuck you!

För dessa personer, blir ju allt väldigt enkelt. Kritisera mig för att jag har en hårfön, för att frukten har plastförpackning och bli arg på mig för att jag är elak när jag bara försöker berätta om andra alternativ till antidepp medicin.

 

Yes, nu glider vi in läkemedel

Min läkare skrev ut zoloft till mig när jag var 17 år för att jag fick lite ångest då och då. Men om man ser på de lite objektivt, så var jag en 17 årig tjej som var en av 800 personer i hela Sverige hade MG. En av 800! Det är ju helt otroligt! Det här skapade mycket problematik, frustration, stress och ångest eftersom första tiden i gymnasiet gick ut på att åka fram och tillbaka mellan sjukhussängar och sticka nålar i armar. Symtomen av MG, Myasthenia Gravis var att jag inte  hade någon kraft i kroppen. Mina muskler drog så jäkla mycket näring för att skapa väldigt lite energi, så jag orkade ingenting. Att äta och var ansträngande, att schamponera håret var ett helvete och att prata i telefon kunde man i princip bara glömma. Som 17 årig tjej att inte kunna prata i telefon är ju förödande, de är ju allt dom gör!

Vem blir inte deprimerad av allt de + allting annat som kommer till i den åldern? En 17årig tjej är ju i sin fulla blom och hur kan man inte ha förstående för att hon har mycket känslor och vissa negativa? Det är ju bara vad de innebär att vara tjej och tonåring. Medicin mot de? Är mens ett symtom på nånting som också snart skall medicineras? Kommer de snart att börja medicinera oss om våra blödningar är “onaturligt mörka”? och säga nånting i stil med att “mörkare blödningar kan skapa problematik i framtiden för dig som vill ha barn”. De tabletterna kommer sälja som smör!
Lösningen var aldrig att knarka ner mig, utan att ge mig en tröstande kram och tala om för mig att allting kommer blir bra, att jag är stark och klarar det här. Jag behövde en vuxen som trodde på mig.
Hur kunde en vuxen tro att lösningen sitter i en tablettkarta?

 

Det handlar om att slippa eget ansvar

Men folk vill hellre skylla alla sina personliga brister på medicinska orsaker. Istället för att ta del av informationen och kanske se över sina val, så är jag en dålig vän och minimerande när jag tycker att någon annan blivit ilurad antidepp på samma sätt som jag blev. De tjänar såna otroliga mängder pengar på att lobotomera unga tjejer och killar. Medans jag själv tycker att jag är solen i mörkret som säger “Oroa dig inte, du behöver inte medicin. De är inget fel på dig, de vill bara tjäna pengar på dig. De tar vanliga symtom som vi alla har då och då, tex trött, dålig aptit, rastlös, osäker, sömnbrist, nervös och ledsen. Solen i mörkret
Solen i mörkretVäldigt många människor har såna här perioder och alla ni är inte sjuka. Ni är bara människor och vi alla känner såhär ibland. Kanske har ätit dåligt, sovit dåligt, sover dåligt pga nikotin men inte vet om de, kaffe gör dig rastlös, all coca cola du dricker gör att du hypar och faller vilket troligen gör dig trött och deppig, men du vet inte såna här saker.
Du kanske behöver någonting att fokusera på ifall du bara känner dig ledsen?
Nånting nytt och spännande att ockupera tankarna med?”

En ur gamla bekanta bröt kontakten med mig för att jag vägrade tro på att hon var sjuk.
Enligt mig, så behövdes bara ordning på matvanor och råvaror, en stoppad överkonsumering av den mängden socker som intogs (coca cola), ett stopp på rökandet som orsakade sömnsvårigheterna. Att inte kunna sova berodde nog på den rutinerade kvällscigaretten, inte för att de var nåt fel i hennes huvud. Nikotin ger dig ett uppiggande och rastlöst rus. Vilket en rökare borde hålla koll på och därför räkna med den eventuella konsekvensen. Lägger du ihop ett och ett så har du två, men enligt den här personen tre och en lång förklaring. Bekanten min tyckte själv att de handlade om ett psykologiskt problem som behövde knarkas ner. Men känns de inte bara som en enkel utväg? “Bra! Nu behöver inte jag diska, jag går på medicin för att jag är deprimerad. Nu kan jag pausa kampen att komma upp på fötter, eftersom jag går på medicin.” Alltså bara äta medicin och överge ansvaret för sitt eget liv.
De tröttnar på konversationen och gör sig av med mig/oss.

Stort Grattis till läkemedelsföretagen!

Har man lyckats förstöra världen så pass mycket att människor blir arga på dom som upplyser orättvisa?
Jag är rädd att jag är för hård nu, men det här frustrerar mig. Och det är så stort! Inte bara en av mina vänner, utan nästan alla människor resonerar ju såhär! De blir glada och känner sig märkvärdiga ifall de får gå på antidepp, de är ju helt sinnessjukt.

Jag är verkligen upprörd över hur världen förfaller och hur vi raserar allting vi egentligen borde byggt upp. Eftersom jag inte kan prata med någon om de, så jag bestämde mig för att göra som alla reggae artister. Skriva om de! och lägga på lite två takt! Enda sättet att få folk att lyssna. Här är min första reggeatext, den vill jag dela med mig utav.

Du behöver inte vara som dom >>

Och by the way, In i hennes liv kom kärlek, nya spännande studier, cigaretterna lades ner och allting blev bra.. Hon började beskriva sig som lycklig.

Solen i mörkret, fotograferad från andra altanen. Yes, jag har två!

Leave a Reply

Your email address will not be published.