Stressen

En dammig Fender

Jag har klippt iaf en femtedel av tomten med en sån där slösliten sax. Hela backen från bilen och ner. Allt som behövdes var ett samtal till Joakim..
– Jag klarar inte av de här! Kan vi inte flytta till en lägenhet och ha all inredning i plast?!

Min tanke med all plast var att jag aldrig nånsin behöver skada mig på glas igen eller städa upp glas från plattor, mattor eller golv. Jag har en tendens att ha sönder keramik, porslin, glas och till och med så promenerar jag rakt in i akvarium.

– Nej älskling, de vill vi inte göra. Ta de lugnt, vad är de som har hänt?
– Ingenting funkar!! Jag är stressad!
– Oj då lilla gumman, kan du inte gå och fiska eller nånting?
– Vad fan gör jag om jag får upp en fisk?!
– Hm, juste ja.. Men lägg dig i våran hippiesäng och läs en bok? Ta med nåt gott att äta och en kopp kaffe?
Här hade jag inget bittert att svara.. Jag är inte hungrig! tänkte jag men, de vore ju helt onödigt.. För jag är alltid hungrig.
– Ok älskling.. Jag löser de här. Fortsätt jobba nu
– Kom ihåg att allt i trädgården är nånting vi själva gett oss in i, v kan släppa de när som helst. De enda viktiga är att mata djuren och släppa ut dom. Allt annat är bara extra saker. Ta de lugnt och var glad när jag kommer hem.

Han är så vis min karl.. Så, jag gjorde som han sa men tog mig en dusch först. Sen en kopp kaffe samtidigt som jag läste om hur Stefan Sundström köpte glidmedel mitt i natten, för att ha till sitt snus. Spelade lite gitarr, håller fortfarande på med Oh laura – Release me.
Sen var jag redo!

Tänker nu såhär istället

Så länge plantor, djur och jag är gla’ så är allting som de ska!
Och så Joakim såklart.. Nu ska jag ta och röja gäststugan!