Mars v11 och v12.

Har postat brev, tagit bilder, skrivit artiklar och studerat modebranschen. Upplevt stark vind i Kina som blåste ner fönsterglas från husen mitt i CBD. Tack gode gud var ingen nere på marken när den nådde dit.

Jag själv såg hur gammalt skräp de använt för att att ersätta trasiga fönster blåste av och föll på elledningar. Såg också mitt första offentliga bråk, förutom den bruden som lackade på sin pojkvän vid flygplatsen redan första dagen.

En utekväll på en lördag i Stockholm ser man tjafs och bråk överallt, inte här. Jag såg däremot en väldigt aggressiv snubbe i på tunnelbaneperrongen i Xidan där jag fotar om veckorna. Jag tog bilder, men hann inte ställa in kameran förrän jag blev bortföst. Jag väntade på honom en bit bort för at erbjuda honom nånting gott ur min ryggsäck men jag rotade for länge. Han kunde behöve en liten klapp på axeln då han själv var kanske 30 och hade flera gubbar emot sig. Han hann passera innan jag hittade de perfekta, en oöppnad chokladmjölk med sugrör till. Han hade ju blivit jätte glad!

Vem blir inte glad av choklad?

Fotograf utan partner!

På lördagen vecka 12 var jag ute första gången själv och jobbade. Tog min kamera, min bricka med anteckningsblock, lite klistermärken och sen promenerade jag bort till Shi mao tian jie, som på engelska kallas “The Place”. Solen sken och de är väldigt nära så jag var på glatt humör, dock så fick jag inte alltför många bilder då jag har en tendens att prata bort min energi med dom. Men, tre! Och en av dom var finsk! Vi ska shoppa tillsammans och äta lunch, kanske dricka lite vin och allt detta på finska. Kalas!

Roliga och galna saker som hänt!

 • Bastuaggregat har kommit till kvinnobastun!
 • Vi beställer en hel del mat till kontoret istället för att gå ut och äta lunch, för att leverans är gratis och maten billig. Ca 20 kuai är standard.
 • Igår hade vi ytterligare en middag med lite folk från kontoret. Fabrizzio, italienaren lagade mat.
 • Första gången vi betalat kvarttals hyran inträffade i veckan. De gick ut på att ta ut alla pengar kontant och sen gå med dom till banken som håller hyresvärdens konto, därifrån vi kan föra överdom manuellt genom en ATM.
  – Uhm, is this safe?
  – Haha, yes,..
 • “Sitter här i venten och spelar lite dota” med Basshunter spelades utanför gallerian i Xidan påvägen hem..
 • Jag kom till gallerian för att jobba och fick höra av min partner att någon hade hoppat inne i den fem våningar höga gallerian. Självmord inne i en galleria bland små barn, skolbarn och såklart, vuxna människor. Men något stackars barn har ändå fått se de här. Jag såg bara när de plockade bort avspärrningstejpen.
 • Min midja är har ökat lite i storlek.. Troligen pga alla “kolhydratdbomber” som Svante beskrev dom. Men de är ju så gott! Tänk dig själv en munk med socker på, fast i form av en tjock god fläta istället!
 • Jag har blivit lite besatt av sushi.. Vi har ett japanskt ställe 11 våningar ner från kontoret som har skitbra mat, bland annat sushi. Så jag passade på att prova. Nu vaknar jag med lust att doppa ris och avokado i soya och wasabi.
 • Jocke gav mig länken till en awesome hemsida. Ladies, det här kommer ni gilla.. Ni kan inte kommentera förrän ni är medlemmar. Pinterest!
 • Min basker blev kallad ful!! Sure.. den har åkt på en hel del stryk här, tex så har jag krympt den till dockstorlek två gånger och sen dragit ut den igen. Så den sitter ju helt muppigt nu. Men ändå, fan.. de är min basker. samt jagade jag den tvärs längst marken här under orkandagen. Jag kanske bara skulle låtit den fara.
 • Jag har krympt Jockes jeans också. Jag vet inte varför de händer, för jag tvättar ändå inte över 60 grader. Jag kommer åt knapparna ibland efter att jag startat maskinen, och de kan ju påverka..
 • Skärmen jag fick från kontoret har gått sönder för att startknappen har fastnat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.