Bright Bubble Artworld

Den här försommaren har inneburit mycket nya saker, men framförallt önskningar och ideer. Klarhet i vad som är värt min tid och inte, har börjat krypa fram. Det var roligt att befinna sig på aktiviteter med kids, men inte roligt till den grad att jag vill bli heltidslärare. Har tagit på mig uppgiften att hålla en två timmar lång presentation om Sverige. Jag tänkte bjuda på lite köttbullar med potatis mos, mackor med rödbetssallad, kanelbullar och saft. Visa bilder på svenskar, Stockholm city, Svensk skog, vår kära kung, lite dalahäst, lite käk, lite ditt och lite datt. Och såklart, hur jag bodde på Tyresö! Sam tänkte jag att vi alla färglägger lite dalahästar ihop och lyssnar på svensk musik.

Jag kan nog få två timmar att gå, framförallt om min stiliga och otroligt svenska pojkvän kommer gör entré. Undra om jag kan få honom att släppa ut sitt hår, ta på sig en viking hjälm och stöka runt med ett svärd?

Jag har t ett par veckor nu, gett min tid, bollat ideer, delat med mig av min kunskap när de kommer till hemsidor, design, jag gör deras visitkort och jag har fått ansvar att göra en logga. Alldeles frivilligt. Idag frågade jag om en liten tjänst. Inte som kompensation, utan för att de har en lösning på mitt problem, utan att de egentligen kostar dom någonting förutom lite tillit.
Numera gör jag saker för dom mot en kopp kaffe och lite dumplings. De är bekvämt att inte få lön, för att iom de så finns inga krav på mig.  Jag kan välja när jag vill komma in till Bright Bubble och inte. Men de gör också att jag inte alltid känner mig så motiverad, vilket är en förlust för dom. Men jag uppskattar de som de är nu. När jag kommer in, behöver jag inte sitta länge innan de skickar iväg sin dotter på att köpa mig en kaffe och sen snackar jag skit med barnens föräldrar, strategier och ideer med ägarna, ritar med kidsen och bara har roligt en stund, för att sen gå hem och göra mina andra saker som dans och plugga språk. Jag har superkul! Livet är fantastiskt! och de är underbart hur barn slutar vara läskiga!

Min önskning var att, eftersom lokalen är tom efter kl 19 varje dag, få en nyckel och använda den tre dagar i veckan mellan 20.30 och 21.30 för att ideellt lära ut engelska till en grupp kineser i 20 års åldern. Inte mot pengar, utan bara för sakens skull. Dessa kineser är en grupp tjejer från min dansklass, som alla har olika problem på olika nivåer. Vi sitter nu på restauranger och studerar, de funkar inte och jag är inte helt bekväm i att bjuda över dom till mig.

Bright Bubbles respons var en besvikelse. De förstod inte att jag ville hålla engelska kvällar för kineserna i min dansklass för att de är roligt, utan började fråga hur mycket de kommer betala. De menade att företaget förlorar pengar just nu och att detta därför inte går. Min undran är, förlorar de verkligen mer pengar på att lokalen med dess dyra hyra, kommer till mer nytta istället för att bara stå mörk och tom kvällstid? Kvinnan som låser varje dag, ville inte vänta till21.30 innan hon kan låsa, och mig kan man inte ge en nyckel, för att jag inte är anställd. Byråkrati helt enkelt.

Konstigt nog, så hade jag inte förväntat mig byråkrati från dessa ideologiska människor som försöker bryta unga kinesers smala synsätt på saker och ting. Hela tiden med deras företag är ju att få kids att tänka utanför boxen. Var kreativa och leva ut sina fantasier genom konst. Vilket skapar problem när föräldrar kommer och frågar “Vilket system använder ni?” Dvs, vilket system använder ni för att bryta systemet? Ägarna delar till och med ut gratis böcker och ger ut lektioner i konst och engelska i fattiga områden! Men man kan inte ge ut en nyckel, till en som vill hålla gratis kvälls kurser.

De har inte sagt nej, men de verkar se mer problem än fördelar i mitt förslag. Jag hoppas de ändrar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.