Annan matkultur

Till vänster om Joakim sitter franska Arvi och framför honom sitter Jaque. Ganska fransk han med..

Franska David i grått!

Msn dom här två grabbarna Jaque och David äts det mycket mat med! I princip varje kväll har vi ätit middag ihop sen vi kom, och grabbarna har ätit lunch ihop även när jag inte varit med. Dom är så gulliga och inte alls som de sägs att fransmän är. Utan dom är två stycken assköna kodare, som till och med kan lite svenska. Beroende på vad man räknar som svenska. Ordet bög hade dom koll på och den korta frasen “dricka piss”. Alla måste ju börja nånstans. Och Jocke har flitigt lärt ut karatefylla och satpackad inför morgondagens nyårsfest.

Lite mer.. sharing is caring

Senast idag var vi på ett Kinesiskt ställe för lunch vid Central Park. Vi beställde in 3 rätter, en varsin skål med ris och en efterrätt. Efterrätten var stora toasttärningar, som brynts i lite olja. Serverades med kolasås och gräddig vaniljglass + nån liten dekorativ frukt. Har en bild, den kommer sen.
Kyckling med jordnötter, massa strimlad lök i olja, kryddor och säkerligen soya på, en omelett vi trodde skulle vara vegetarisk men som vi hittade fläsk i. De verkar ha fläsk i allt.. Samt en tallrik kyckling med svartpepparsås, också massa strimlad lök och kryddor.

Maten här serveras så att den är till för att delas. Du köper oftast inte en egen portion, utan man beställer in flera olika rätter och så delar man hej vilt. Så det ligger aldrig tre potatisbitar, en stek med lite sås på utan steken är alltid delad i flera bitar och såsen jämt utspridd över. Det är mest små röror, grytor och sånt.
Rätterna är liksom inte portioner, utan tillbehör.
Man beställer tillsammans in en buffé och ju fler man är desto bredare buffé.

Vi använde knappt våra tallrikar, utan satt med våra pinnar och plockade från de olika tallrikarna. Jag drällde så mycket, så jag behövde min men David tex, rörde inte ens sin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.