Dag 12. År 2012 är Drakens år

Vi är drakar och 88or, så vi har mycket tur Joakim och jag. Draken är de starkaste tecknet, nummer 8 betyder tur liksom färgen röd. Så du hittar dessa tre lite överallt om du håller ett litet öga öppet, men duhbehöver knappast anstränga dig.

Vi bytte tv med andra rummet, då den här hade fjärrkontroll. Jocke fixar!Vi hoppas på att det här året blir starten på ett äventyrsfyllt liv. Att jag har fyror i mitt telefonnummer här är däremot lite otur, för att de kinesiska tecknet för fyra är väldigt likt tecknet för död. Men de påminde mig om hemma. Telefonnummer här med 8or i kostar 1000 yuean mer än de andra och byggnader har sällan något som kallas våning fyra. För att seriöst..
– Vem fan vill bo på dödsvåningen?

Joakim spenderade mesta delen av i Badkaret, jag svor över att internet lägger av hela tiden och vi värmde upp mat från fyllekäket igår. Vilket var Kantonesiska rester. Så det var nästan som att laga mat idag, vi har hittills aldrig använt köket. Vi fick resterna för att vi har en mikro, men jag kan inte minnas när jag senast skulle värmt min mat i en sån. De berättade jag inte då, för jag ville ju så gärna ha all den goda maten.
Vi bara latade oss idag, men gick ut en promenad för att köpa diskmedel. Nu hade vi ju helt plötsligt disk att ta hand om. Jenny Lou’s stängt, men jag fick en fin bild från parken iaf.

Nästan som att laga mat

soup_filled_dumplings_and_ricefilled_wines

Yummie

Chicken

Söt geléig dessert  med vattenkastanjer. Åh gott!!

Högsta huset i Beijing

2 thoughts on “Dag 12. År 2012 är Drakens år”

  1. Börjar inte Drakens år efter det kinesiska nyåret? Så ni får nog vänta till den 29:e Januari eller när det nu var… Då j*vlar blir det fest igen!!

    PS. Fixa en lightbox, så man kan kolla på förstoringar av dina bilder utan att behöva ladda om sidan.

    1. Hehe, du har helt rätt :) Visst är de så att drakens år börjar då och inte nu. Mitt västerländska huvud tar sin tid på sig att anpassa sig. Och ja, jag ska lösa de där med bilderna.. Har bara inte hajjat vad lösningen är. Men lightbox säger du? :) tror till och med att jag har de installerat, bara inte aktiverat.

      Kollar upp de på en gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published.