Dag 2. Welcome to China!

Aldrig någonsin har Joakim inom de tre sekunder tog honom att kliva upp ur sängen, gjort de så entusiastiskt. vanligtvis så snoozar han tills han blir sen, men definitivt inte idag. Sen hittade han visserligen en annan rät skön position.

Joakims första jobbdag. Han har fåttplats bredvid en trevlig fransman, men har än så länge ingen egen dator. Systemet han ska sätta sig in i är stort, nytt och jätte spännande. Han är helt lyrisk, jätte kul att se (!)

Welcome to China fick jag höra av en gubbe som var ute och promenerade i deras Central park med nån ung vacker kvinna, då jag promenerade runt och fotograferade i solen. Sen satt jag och bara gottade mig en stund. Men Central Park är inte som Central Park i New York, snarare vårat Kungsträdgården. Vi har supertur som kommit hit när de är sol två dagar i rad, men snart kommer smogen. Flygplanet flög mot solen och för varje minut blev de ljusare och ljusare från natten vi anlände ifrån. Jag var ute ensam en stund för att Joakim behövde sitt pass, för att kunna skriva kontrakt. Livrädd var jag men tog på mig uppgiften att hajka från Soho komplexet till Fortune Plaza, allt gick bra. Fick till och med ett
– Have a nice day love i hissen bara på vägen ut.
– Thank you, and you to!

Fantastiska internet! Äntligen! Jag började blogga redan i Ryssland, men vi blev tvungna att flytta på oss för att komma lite närmre gaten och då hade jag inte längre anslutning. Men, tanken räknas mamma.
Vi vaknade upp i lägenheten 7:30 trodde vi men den var 8:30. Tog en dusch, åkte hissen ner och promenerade genom tunneln rakt in i Gallerian Fortune Mall. Yes, förmögenhets gallerian. Och vi bor i ett lägenhetskomplex nu ett par veckor, som heter. Håll i hatten. Fortune Plaza. Yes! Förmögenhets byggnaden! Plaza är ett ord för ett hus med shops inuti, så jag översätter översättningen till byggnad. Men jag hade ju nästan hoppats att de betydde palats. Hur coolt vore inte de?

Ching chong, not completely cool

Jag sa ching chong på flyget och Joakim tyckte att det var ett språk jag inte skulle akta mig för, men jag tror att kineserna har lite humor. Jag tror inte dom tar illa vid sig, med tanke på att Joakim redan fått höra av en fransman visserligen att svenska är ett fult språk. Ching chong vet jag inte ens varför folk säger faktiskt, för kinesiska låter ju verkligen inte så. Har på tal om kinesiska lärt mig att “-” är tecknet för 1.
Tan tsing är något du säger när du ska beställa mat och kineserna som kan några ord svenska är otroligt stolta över en. En brud igår när vi var här på kontoret för att kolla läget och hämta lite lakan sa “Hej då” när hon otroligt elegant promenerade ut i sina klackar. Hon gav mig intrycket av att, hon är cool. Henne vill jag prata med.

Det första jag möttes av när jag slog igång datorn med uppkoppling var ett mail från Matilda! Yippie! ;D

Dagen spenderade vi alltså mesta dels på kontoret, men jag blev skickad till lägenheten för att hämta Jockes pass. Min puls vart alldeles hög och jag var rädd för att korsa vägen. De är organiserat kaos i trafiken. Våran taxi tutade ju hur mycket som helst på vägen hit, och vi hör bilar från våran lägenhet som håller in tutan i över 10-15 sekunder. Dom är inte så generösa och hjälpsamma mot varann i trafiken, utan tar för sig väldigt mycket. Våran taxi tex trängde sig in framför en gigantisk sopbil. Allt gick bra och jag fotograferade som sagt en hel del. Gjorde bort mig i in- och utgången till lägenheten då jag ryckte i dörren nere vid vakten utan att ha låst upp den. Pinsamt.
Senare fick jag ta samma promenad igen, för att försäkra mig om att jag verkligen låst dörren.

Till lunch fick vi en karta av Sebbe, som ledde oss till en helt underbar thai restaurang. Fint som fan var de, men de gillar inte att jag fotar i gallerior, butiker osv så jag har börjat rita av ställena där vi sitter. Sen gick vi till Esquires och plockade upp en vanilj latte till mig och en long black till Jocke, och oj vad jag älskade min kopp. Blir en till imorgon.
Efter kontoret, vid 19tiden som sagt skulle vi ta oss hem för lite mat, fixa internet, ta ett bad och sova tidigt. Men, Joakim saknade energi och somnade med laptopen i soffan. Jag proppsade på att vi går ut och äter lite, vilket vi planerade med.. Sen, fick vi en ganska galen och oväntad kväll.
De är lite osugna på att man fotograferar på de flesta ställen har jag märkt, i respekt för de andra besökarna.

The hot guy

Allt går bra för Joakim föresten. Han trivs med sitt jobb och alla behandlar honom väl. Inga som helst problem.. Och tjejerna här i stan är helt tokiga i hans vackra hår och ansiktsdrag, men de är väl ingen som kan bli helt opåverkad av hans sneakysmile. De flinar en hel del åt honom, och kan gå fram och tillbaka för att få hans uppmärksamhet.
Bara på vägen in i flygplanet i Ryssland var det två kinestjejer som inte ens märkte mig för att de var så entusiastiska och fnittriga runt Joakim. Redan då kände jag att – Shit, det här kommer var påtagligt.
Jag stod bakom honom, men brudarna märkte inte mig utan stod där och flinade upp i hans nacke och hårknut. De gick honom hack i häl och jag hamnade bakom, men Joakim märkte ingenting. Tillslut när Joakim visat upp sitt pass och passerat, vände han sig om för att vänta in mig och upptäckte de små fnittriga tjejerna. Då märkte dom mig. De bad om ursäkt och skyndade sig därifrån, haha. Och de var ju entusiastiska, så jag kände mig lite elak som förstörde deras moment. Kommer aldrig hända att jag tränger mig in nånstans för att visa min “position” och vara värsta aset? Näe, jag unnar dom hellre lite ögongodis. Annars måste jag dessutom slåss såfort vi går utomhus och de orkar jag inte. Och herregud, jag förstår dom!
Joakim har vaknat
Joakim sträcker ut ryggen efter första nattens sömn. Den här sängen är hård och bra för hans rygg, då han har haft problem länge. Han sa imorse att – shit, vad bra jag mår i ryggen av den här hårda sängen

Goodmorning sunshine

Morgon i Beijing

Sovrumsutsikten är bland annat huset här som håller på att byggas. Ser du fönstret som hissas upp?

Frukost i Gallerian
Åt frukost på ett ställe i Fortune Gallerian som hette Fresh Start, Juice Sandwich. Banana/orange youghurtsmoothie, en chicken/mngo smörgås till mig och en cheese/bacon till Joakim. Dåligt kaffe, men god smörgås. Konstig smoothie, men Jocke gillade den.

Frukostsanna

Adventure
När jag stod här och tog den här bilden så skulle jag för första gången ge mig ut på Beijings gator ensam. Joakim jobbade och han behövde ha sitt pass för att kunna få kontrakt. Här stannade jag för en liten andpaus och gick sen ut med bestämde steg. Korsade den stora gatan med någon kines för att inte riskera påkörnignsrisken. jag flinade hela vägen till lägenheten, till den grad att vakterna inte trodde riktigt på at jag bodde där. Framförallt då jag inte ens öppnade dörren med kortet, inte hajjade att jag skulle använda kortet för att få ner hissen osv. Men i själva verket, så var det bara entusiasmen som gjorde mig dum.

En av 12 byggnader som tillhör SOHO

Glad
Vi har dom som pantar burkar i Sverige också, men dom blir arga om du fotograferar dom förmodar jag. Den här snubben log brett tillbaka när jag tagit en bild. Ler du, så får du ett leende tillbaka i Kina.

SOHO byggnaden jag har högre upp, från en annan vinkel.
SOHO byggnaden jag har högre upp, från en annan vinkel.

Kontorsbyggnaden. Nånstans ganska åt vänster tror jag Joakim befinner sig, på våning 10
Kontorsbyggnaden. Nånstans ganska åt vänster tror jag Joakim befinner sig, på våning 10

Entre
Högra sidan av éntren in till byggnaden

Stop honking..
Det tutas som sagt en väldig massa här i Peking. Men, inte inne på de fina områdena..

Sen gick jag vidare in på Central ParK

Leave a Reply

Your email address will not be published.