Dag 20. Lägenhetskontrakt

Vem utnyttjar inte en sedelbunt till fotoprojekt?

31.000 tusen kinesiska yuen har jag sorterat upp till 2.500 yuens buntar, samt vikt de resterande lite tjusigt och lagt bredvid. Sen packat ner dom i en av Joakims kalsongförpackningar från Dressman. Jag packade med tre såna påsar, då jag visste att de kommer till nytta för eller senare.

Dagen började för första gången med en frukost, jag gjort hemma själv istället för att ta hissen ner till fresh Start och köpa den helt fantastiska grilled cheese smörgåsen. Min egen müsli har jag hittat en yoghurt till, som inte heller var så farlig. Mm, vad organic än betyder så känns den bra att köpa. Den är väldigt dyr däremot, då de tar 18 yuen, ca 25 kr för en halv liter. Förutom de så är det den här 4 kronors mackan, som egentligen är en pannkaka.
Dom har deg, som rullas ihop till något som ser ut som den sista delen som blir kvar av din bulldegslängd, precis efter att du rullat ihop och skurit upp degen för att stoppa in i ugnen.
Dom planas sen ut, steks med en öppning i mitten som ett ägg knäcks ner i. Sen målar de på en stark sås med en pensel, jag själv skulle använt för att lägga hela bakgrundsfärgen till ett större canvas med. De viker smörgåsen lite grann i handen, lägger ett kycklingspett i pannkakan och klämmer till, drar ut pinnen, använder chopsticks för att plocka isbergssallad ur en gammal hink, viker ihop pannkakan helt och lägger i en dubbelplastpåse. Pengarna kan enkelt blåsa iväg då de bara ligger massa sedlar in hink. 1 yuen finns i sedel och mynt, som en 0.5 yuean också gör.

Lägenheten i World City

Vi tog ut 10.000 igår i 2.500 yuens omgångar, då de finns en spärr. Sen kan du heller inte plocka ut mer än 15.000 på en dag, så vi fick fortsätta dagen därpå och det tog sin tid. De har en bra funktion här som gör att det skickas ett sms till din mobiltelefon varje gång saldon förändras på ditt konto. Den talar om för dig hur mycket pengar som flyttas, tagits ut eller använts vid betalning, samt kommit in. Skitbra att hålla koll på sin budget på de viset.

Sen gick vi till lägenheten som jag tidigare inte varit inne i, men som Joakim varit i för ett par dagar sen när jag var med Jeanette och fixade naglar. Han kände bara att – Yes, här ska vi bo!
Vi fotograferade alla skador som fanns så att vi inte får skulden för något gammalt, samt så lärde jag mig att du aldrig får tillbaka din deposit. Deposit är en månadshyra du betalar in, för att din hyresvärd ska känna trygghet i att om du bryter kontraktet och drar, så har hon lite pengar och en månad på sig att hitta en ny hyresgäst. Den här depositen ska du få tillbaka när kontraktet löper ut och du flyttar. Men alla regler som bryts, oavsett vad de är värt i pengar så behålls din deposit. Är du sen med inbetalning av hyra, så behåller hon din deposit. Du har i princip bara gett bort pengarna.

Vi sov inte här inatt dock, eftersom vi inte vill lämna Fortune Plaza så länge Oscar är där.

Leave a Reply

Your email address will not be published.