Dag 22. Watertrafficking

Three weeks of waterconsuming

Tre veckors vattenkonsumtion dokumenterad, men jag är nog lite besviken på mängden. Vi borde verkligen dricka mer vatten än såhär, de renar ju kroppen och allt. En sån liten söt flaska kostar normalt 2 yuen och en stor 4.20, sen finns det 2 liter dunkar för 7.90 och 10 liters dunkar för något pris jag inte känner till. Men säkert inte mer än 12 – 15. De stora dunkarna cyklas flitigt runt med i stan om dagarna och det är oftast dem typen av bud som dör i trafiken.

Trafiken är organiserat kaos.

Oscar har sett 6 döda personer här under de få år har spenderat här, varav 4 var cykelbud och 1 fotgängare.
Att korsa gator här är något man lär sig, men man får aldrig bli för van. Alla bilar stannar inte, alla cyklister plingar inte och bara för att det är rött så betyder inte de att mopedister och cyklister stannar. En gång promenerade jag med näsan vänd åt fel håll och helt plötsligt flög det en cyklist förbi ett steg framåt. Rödljus för bilarna betyder ändå att de som ska svänga av från rakstreckan får köra, så det är aldrig att bara gå. Ibland kan de vara så många som svänger att man inte hinner gå över, så man måste skynda sig över den första filen
och vänta på andra sidan. Sen gå över de sista filerna när de är grönt. Det läskiga då är att man står mitt i vägen, men i rusningstrafik så kommer man ingen vart annars.

Saknar kranvatten

Man dricker alltså inte vattnet i kranen, vilket känns så knäppt då Joakim och jag hemma i Sverige tycker att människor som köper vatten på flaska i butik är dumma i huvudet. Men, min farbror sa till mig för ca två år sen att inte hata så mycket. Klanka inte ner på saker och säg inte saker som att “Jag skulle aldrig”, för att då drar du bara dessa saker närmare. Plus att man gör saker som inte är problem, till att bli problem genom att prata så illa om dom då de då blir en situation. Vilket de inte hade varit ifall du bara lämnat saker till en en privat kort tanke och inget mer. Vi pratade just om att bo i lägenhet och usch sa jag.
Det hade alltså inte känts lika konstigt att dricka vatten ur flaska och bo i lägenhet, om jag aldrig uttryckt till människor att jag inte gillar de. Kort sagt, jag klagar för mycket för mitt eget bästa.

Men, Varför i helskotta köpa vatten på flaska och servera på middagsbordet i Sverige där vi har världens bästa kranvatten?.. Seriöst. Dom ska skämmas.

Vattenflaskor

Leave a Reply

Your email address will not be published.