Dag 23. Lite just nu..

Bara jag...

Är inne på tredje veckan i Kina och vi ska inom en vecka lämna den här lägenheten, för att flytta in i våran studio ca 500 meter bort. De kontraktet, på 58kvm har vi i ett år. 7.500 per månad med möblerad hotellstandard (värt att nämna är varm toalettsits och en gigantisk golv till tak spegel i hallen/vardagsrummet (mitt inre jag skrattar…)), tillgång till gym, pool och något slags kontorsliknande utrymme. Perfekt!

Mm, när jag lyckats smälta idén av mina nya vardag så ska jag skaffa mig ett jobb. Då underlättar en portfolio som fungerar. Sannak.se är helt paj, vilket är på gränsen till pinsamt. Så jag har börjat peta lite nu, i bakgrunden. Sysslar med mitt Foto > Djur > Fåglar album just nu, sen finns det ytterligare 200 som ska göras.. Så jag menar, det kommer ju ta sin tid.

Inneboende flyttar ut

Albert var här ca en vecka och han åkte igår. Han är en jätte trevlig finanssnubbe inom P1 och bor egentligen i Shanghai, som btw verkar vara en helt awesome stad. Han spenderade inte allt för mycket tid här i lägenheten så jag hann bara prata med honom på riktigt vid ett fåtal tillfällen, men han gav mig en väldigt trevlig och positiv vibb. Det mesta jag kommer ihåg just nu är att han hade väldigt tunga skor stående i hallen och att han var väldigt sprallig och chill för att syssla med finans.

Imorgon flyttar Oscar ut, som blivit lite av en vän redan. Det känns lite trist att han åker, då han gett mig vettig konversation och så är han otrolig rolig. Plus att han och Joakim pratar om saker, vilket är trevligt för oss allihop. Jag har inte hunnit måla honom något fint, men jag får skicka efter ett inramat konstverk. Stackarn berättade ju att han inte har någon konst hemma på väggarna.. Ingen ska behöva leva så.

Hela P1-grejjen just nu..

Well, vi var på middag nyligen där jag helt förundrat satt och lyssnade på Svantes Green peace storys! Holy crap! Sova utomhus i snön i -28 minusgrader och stoppa oljeplattformar. Sebbe som verkar komma lite hand i hand med Svante uttryckte sig under samma middag med nåt i stil med “Vi kommer inte släppa Joakim härifrån”. Så, vi kommer nog inte hem på ett tag… Andpaus till svärföräldar och Matilda..

Men, ni är så välkomna hit <3 Idag var jag på Ikea till och med, för att göra vardagen lite bekväm. Lite täcke kudde, värmeljus tindra, lite handdukar och lite ditt.. samt, lite datt. Inte bara för min skull dock, utan hela den här lägenheten behöver ju stuff. Så jag var där med Jeremy idag och följde lite Alberts instruktioner! Men vi avböjde lite, då vi tyckte oss ha bättre idéer. Fotnot: IKEA här var typ samma som IKEA Sverige, men inte fan finns det pinnar att äta med på Svenska restaurangen.

Vi har ätit mycket middagar den här veckan med de som vet saker, så nu vet även vi saker. Joakim har fått uttrycka sina tankar och idéer, samt fått feedback. Jag har mest suttit bredvid och skissat på nånting under tiden, vilket har varit trevligt. Oskar och jag pratade lite om vad de är jag ritar, och vi kom fram till att de är inte abstrakt med tanke på att det är begripligt. Dock, surrealistiskt. Restaurangerna vi har besökt har varit helt otroliga, framförallt Madame Zou’s och Pure Lotus. Dessa två är måsten vid besök.. Men knappast budget.

Vi har pratat med Wang Yu en hel del om hans visioner om hemsidan, vilket jag såklart inte kan vräka ur mig här.. Men! Till och med jag är exalterad. Ni ska bara tänka er hur Joakim känner sig. Plus att han känner att han kan städa upp koden, så han håller ju på att gå i taket!

Vi trivs

Ett minus är att våran nya lägenhet inte har badkar, ugn eller gasolspis. But hey, som att vi hade alla dessa saker i stugan. Vi gillar människorna här, vi älskar matkulturen och vi tycker om kinesiska.

Ni shör wuo de (nan)panyoh.. De betyder att: Du är min vän. Med nan blir det pojkvän.

TLDR: Ikea, Mat, Krog, Fotopromenader, Inneboende, Lägenhetskontrakt och skiss!

Leave a Reply

Your email address will not be published.