Dag 24. Kinesisk Nyår, hela P1 firar med middag


798 är Konstdistriktet jag än inte besökt.. Skissen är för övrigt inte klar, maten kom lite mitt i tillsammans med Elias som är copywriter, så jag var tvungen att få lite information ur honom. Största tipset från honom blev: Lär dig adobe-paketet.

Joakim sitter länge på kontoret varje dag, säkert 2-3 timmar efter arbetstid. Den här dagen hade skapade de problem då han skulle hem, ta på sig kostym, tillbaka igen och sen iväg på middag. För oss som känner Joakim så blir vi inte förvånade när han vill gå istället för att ta taxi, trots att han knappt vet vart restaurangen ligger. Men när han redan är sen så vill han ändå ta sig ett äventyr, hann tyvärr inte förbi kontoret innan men kom fram till slut.

Ca 200 personer var på middagen och de lottades ut lite pengar och vinnaren var baserat på mobiltelefonnummer, så Joakim kom hem rikare än vad han var när han gick. Siffrorna rabblades på kinesiska, men han hade gjort kinesen Henry bredvid sig medveten om siffrorna 541.
Kvällen blev gratis och han kunde till och med bjuda på lite öl till kollegor på D-Lounge i efter hand. Företagsmiddagen hade öppen bar och 66 flaskor champange gick åt till dessa 200 personer, så folk var kalasfulla.

Jag själv hängde på Jeanette den här kvällen som var på adjö-middag av en kollega i Sanlitun, så jag mötte upp henne där. Köpte mig en caramel latte påvägen dit jag drack i rikshawn från the Place, vilket tog ca 15 minuter. Snubben seriöst skulle ha 20 dollar. 200 kr! Vi kom överens om 20, men inget om några jäkla dollar. Gav honom 30 och gick.
– Du skulle gett honom 20 och gått, sa Jeanette.

Min kväll förstördes av en helt galen huvudvärk som exploderade mitt i middagen. Att det var varmt som fan och bara alkohol att dricka på bordet gjorde inte min situation lättare. Jag gick in på toaletten för att ta en sekund för mig själv, men där spelades typ Abbacovers och annat så det hjälpte inte. Vad vi inte visste förrän efter två timmar när vi skulle gå, var att det fanns ett apotek 50 meter bort där jag fick ett paket huvudvärkstabletter för 13 yuean. Ca 15 kr.

Elias för övrigt är Jeanettes kollega på reklambyrån DMG. Han var aktiv föreläsare inom miljöpartiet i 6 år, hade en stadig utbildning inom laytout och drev en egen tryckt tidning. Så han var lite cool.. Vi pratade mönster, layouts och designprogram. Jag var lite tillsagd att lära mig Adobe Indesign. Och de ska jag göra, samt Illustrator..

Leave a Reply

Your email address will not be published.