Dag 33. Kinesiskt nyår

Kinesiskt nyår är speciellt för att nu återförenas alla familjer. Alla har inte den lyxen att bo med dom, utan man är och arbetar 10 timmar, 7 dagar i veckan hela året tills kinesiskt nyår. Får tre dagar ledigt och så fortsätter de. Raketerna används för att skrämma bort onda andar och man smäller dom i två veckor, när som helst på dygnet och vart som helt på gatan. Mitt på bilvägen är populärt, även mitt på dagen och de gör ingen skillnad om man orsakar lite kö. Men bilarna är få och staden är i princip stängd.

Vi kände för att gå ut och hitta på något, så vi gick till ett hak som ligger i närheten av D Lounge, men är betydligt billigare. En rom och Cola 10, en Malibu Cola 20. Sen hade de en hel del vulgära titlar på sina drinkar och min favorit var Blue Balls. Jag vet inte om begreppet behöver förklaras, men de tyder på att någon är awesome och någon annan kan inte hantera de. De började neka folk i dörren så blev fundersamma. Fick veta att baren stänger 12 pga att de skulle hem till sina familjer. Hoppsan hejsan! Nyårsafton och vi är inte ens medvetna.

Vi trodde Kinesiskt nyår skulle firas in Dag 34, inte börja Dag 34. Vi hade inte haft någon aning om hur bråttom vi faktiskt hade. Klockan var 22, vi drack lite sprit, jag ritade en naken brud till servitören, ringde Arvi, drack redbull, gick hem och packade sesamkakor och sen slängde vi oss i en taxi. Vi kom hem till Arvi kvart i 12! Och hos honom satt vi hela natten till klockan 7 för att sen orientera oss 1.5 timme hem genom smogen. Vi hade kunnat ta taxi, men vi föredrar att gå.

Thank you Arvi for having us :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.