Dag 48. Fortfarande awesome.

Smogen är värd att nämna nu.. Den är rätt illa. Luftföroreningar mäts i en skala upp till 500 och här är det inte ovanligt att den går över. En vanligt dag i Sverige är väl runt 20, och de tuffa dagarna kanske 80. I Beijing är det alltid över 100. Allt över 300 är Hazardous och redan över 100 ska du inte gå utomhus ifall du har problem med hjärtat eller är gravid. Men ta inte mina siffror som om de vore fakta. ta dom mer som att Sanna gissar alla glapp i hennes minne utifrån vad hon kanske hört någon säga.

Väder

En morgon klev vi upp här för ca tre veckor sen och vi såg knappt husen utanför vårat fönster. Hemma i Sverige vore de vackert eftersom de är vattenånga, men här.. bara smuts. Annars har vi jäkligt mysigt väder, solen skiner om förmiddagarna och kvällarna här är väldigt tjusiga med all belysning. Men vissa dagar är iskalla, men jag tvivlar på att Sverige har det varmare. Här tror dom förresten att vi i princip har isbjörnar på gatorna och att alla bär björnfittor. Ursäkta språket mamma och svärföräldrar, men jag vet inget bättre ord för en sån där hårig mössa som ser ut som en.. Och det kommer inte från mig, de var Oscar som sa de först.
Om Joakim eller jag påpekar att vi fryser så blir responsen alltid, oavsett umgänge
– Really? But you’re from Sweden?

Så Joakim har börjat spela på med på myten om Sverige. Han låter dom tro att Sverige är som Ryssland.

Problemlistan

 • Jag är för lat för att posta mina vykort jag hade färdiga den 19e Januari..
 • Inget internet i lägenheten.
 • Har inte pluggat kinesiska sen i torsdags och Joakim studerar inte alls.
 • Skandiakortet är förlorat.
 • Nån jäkla brud har snott den svarta kammen från damernas omklädningsrum! Fy skäms jäkla tattare, ursäkta.. Tjyv!
 • Bastuaggregatet inne på damernas bastu är uttaget. En sak att den oftast är avstängd om damerna visar ointresse, men helt raderad! Nu jäklar..
 • Hela tiden massa kiss på mig! Att lära sig skriva kinesiska tecken är bra för att alla nödvändiga arga lappar.. Först upp är “Ladies, stop pissing on the damn toiletseat!”
 • Du måste visa ID kort för att få köpa knivar, tex en helt vanlig brödkniv. Jag är rädd för att jag som invandrare med 90dagars visum måste få en brödkniv langad till mig. Men Sebbe tror att de hellre vill tjäna pengar framför att inte sälja mig än kniv.
 • Jag har för stora fötter, inga av tofflorna i duschrummet passar. De är gjorda för dvärgar.

TL;DR: Smogen är lite jobbig, problem har man vart man än befinner sig. Och folk runt om i världen tror att Sverige är lika kallt och öde som Ryssland.

3 thoughts on “Dag 48. Fortfarande awesome.”

 1. Språkbruksinvändningar! (med mera)

  Fast först vill jag säga att jag är glad att müslin kom fram och att ni eller i alla fall du uppskattade den/det. Tack igen för att ni gjorde tiden, särskilt fritiden, ljuv.

  1) Det framgår inte i texten om Oscar är jag eller en annan Oscar, så därför vill jag poängtera för läsarna att denna Oscar aldrig talat om björnfittor. Inga grizzlyslidor, pandamuttor… – inga ursina vaginor av något slag.

  2) “Fy skäms jäkla tattare.” Från wikin om: “Resandefolket eller resande är en etnisk grupp som i äldre tid, och till viss del även idag, stod utanför det etablerade svenska samhället. Fram till slutet av 1900-talet gick de även under benämningen tattare, en term som idag anses nedsättande och har starka kopplingar till rasbiologiskt grundad diskriminering.”

  3) “TDLR:” tl;dr – too long; didn’t read. Inte “too didn’t long read”. (Med reservation för att jag är gammal och inte vet vad ni kids har för er längre. TDLR kanske betyder något awesome som jag inte känner till.)

  Mera:

  1) ” Jag har för stora fötter, inga av tofflorna i duschrummet passar. De är gjorda för dvärgar.”
  48.5, har ni det?
  Nej men du kan väl prova den här 41:an. Plz buy.

  2) Min flickvän speglar din blog lite genom att ofta skriva om hur det är att vara kines i Sverige. Observera att det även där inte rör sig om björnfittor, diskussion om vilka vi båda bestämt tar avsvärjelse från.

  1. Höhö, Tack för att du håller lite koll på vad som försigår i texten här :) Med tanke på att, som jag sagt tidigare sällan korrekturläser så blir de en del tokigheter och missar, men nu är de ordnat sörru :)

   Och bra gjort där, du gjorde de väldigt tydligt för mig och andra att du inte sysslar med sånt prat! Hela ditt rykte står ju på spel! Tänk om de här hade spridits innan du hann rätta till de ;)

   Har kollat hennes inlägg ang ämnet, och jag vill påpeka den seriösare tonen hon använder sig av. Jag gillar hennes blogg, för att jag uppskattar människor som har lite koll på vad de själva pratar om skickar med infolänkar, de är awesome:) Jag själv har lite seriösa planer på att i framtiden ha koll på vad jag själv också pratar om. Men tills vidare, inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.