Dag 48. Fortfarande awesome.

Smogen är värd att nämna nu.. Den är rätt illa. Luftföroreningar mäts i en skala upp till 500 och här är det inte ovanligt att den går över. En vanligt dag i Sverige är väl runt 20, och de tuffa dagarna kanske 80. I Beijing är det alltid över 100. Allt över 300 är Hazardous och redan över 100 ska du inte gå utomhus ifall du har problem med hjärtat eller är gravid. Men ta inte mina siffror som om de vore fakta. ta dom mer som att Sanna gissar alla glapp i hennes minne utifrån vad hon kanske hört någon säga.

Väder

En morgon klev vi upp här för ca tre veckor sen och vi såg knappt husen utanför vårat fönster. Hemma i Sverige vore de vackert eftersom de är vattenånga, men här.. bara smuts. Annars har vi jäkligt mysigt väder, solen skiner om förmiddagarna och kvällarna här är väldigt tjusiga med all belysning. Men vissa dagar är iskalla, men jag tvivlar på att Sverige har det varmare. Här tror dom förresten att vi i princip har isbjörnar på gatorna och att alla bär björnfittor. Ursäkta språket mamma och svärföräldrar, men jag vet inget bättre ord för en sån där hårig mössa som ser ut som en.. Och det kommer inte från mig, de var Oscar som sa de först.
Om Joakim eller jag påpekar att vi fryser så blir responsen alltid, oavsett umgänge
– Really? But you’re from Sweden?

Så Joakim har börjat spela på med på myten om Sverige. Han låter dom tro att Sverige är som Ryssland.

Problemlistan

  • Jag är för lat för att posta mina vykort jag hade färdiga den 19e Januari..
  • Inget internet i lägenheten.
  • Har inte pluggat kinesiska sen i torsdags och Joakim studerar inte alls.
  • Skandiakortet är förlorat.
  • Nån jäkla brud har snott den svarta kammen från damernas omklädningsrum! Fy skäms jäkla tattare, ursäkta.. Tjyv!
  • Bastuaggregatet inne på damernas bastu är uttaget. En sak att den oftast är avstängd om damerna visar ointresse, men helt raderad! Nu jäklar..
  • Hela tiden massa kiss på mig! Att lära sig skriva kinesiska tecken är bra för att alla nödvändiga arga lappar.. Först upp är “Ladies, stop pissing on the damn toiletseat!”
  • Du måste visa ID kort för att få köpa knivar, tex en helt vanlig brödkniv. Jag är rädd för att jag som invandrare med 90dagars visum måste få en brödkniv langad till mig. Men Sebbe tror att de hellre vill tjäna pengar framför att inte sälja mig än kniv.
  • Jag har för stora fötter, inga av tofflorna i duschrummet passar. De är gjorda för dvärgar.

TL;DR: Smogen är lite jobbig, problem har man vart man än befinner sig. Och folk runt om i världen tror att Sverige är lika kallt och öde som Ryssland.