Eventmodell

Mera bilder här: Zhangjiakou 6 Fook Jewlry

Yes, nytt jobb! Eventmodell! Innebär att min agent (ooh yeas, jag har en agent) ringer ca 7 dagar till 2 timmar i förväg och talar om för mig vad nästa jobb är för nåt. I regel är det 2 – 4 timmars jobb. 2 timmar ger 800 yuan och 4 timmar ger 1000 yuan. I samtalet får jag informationen om plats, tid och vad som ska tas med. Tex om hår smink och kläder är något jag ska ordna själv eller ifall de redan har garderob och stylister.

Jobben varierar, men i regel gäller de modell för accessoarer och kläder eller välkomna gäster till konferenser och firanden.
Om platsen är i en annan stad får jag/vi transport, hotell och mat + lön. De handlar om små events nu till en början, som tex nystartade företag eller äldre företag med nyöppnade lokaler som vill ha en “mei ny”. en mei ny är “vacker kvinna” som välkomnar gäster i dörren. Företag som firar något speciellt och vill ha tjusiga damer som delar ut priser vid små lotterier och tävlingar, samt säger godafton på kinesiska när gästerna kliver in.

De finns också jobb som går ut på att sitta på en klubb, dricka drinkar och flirta med karlar så att de dricker mer. Inget jag tänkt göra trots att jag är så oerhört charmig. Men många kinesiska brudar sysslar med sånt, samt de yngre jobbar ibland med att sjunga tillsammans med karlar på karaoke. De är ett tokigt fenomen här i Kina med Karaokebarer, här kallas de KTV. Vissa erbjuder just sång-flickor. Du kommer inte som betalande gäst, får välja en tjej från ett led med x-antal stycken. Sen sjunger hon tillsammans med dig så länge du önskar.

Företag som är inne i mode och klubbliv vill gärna ha västerländska tjejer på sina klubbar, restauranger osv för att de ger ett exklusivt intryck.
Tex så tar många modeller jobb på klubbar som Suzie Wongs och Vics, där de vistas där ca 3 timmar för 100yuan/timmen. Deras jobb går ut på att se snygg ut, vara charmig och dansa. Västerländska tjejer attraherar killar som spenderar pengar på drinkar till sig själva för att bli modiga och drinkar till henne, för att få henne full förmodar jag. Det här har jag inte gjort, men om jag kan få betalt för att röja ett dansgolv så är jag meeer än nöjd.

Exklusiva smycken i Zhangjiakou

Senaste jobbet jag hade var var i en stad 2.5 biltur bort, Zhangjiakou. Där vi gick runway för smycken och olika hantverk värda upp mot 100.000 yuan klädda i tjusiga klänningar hyrda från ett ställe i närheten. De här var utomhus klockan 10 på morgonen.. Jätte konstigt, men publik hade vi! Ca 100 personer.
Vi alla fick också hår och smink fixat på plats. En märkbar skillnad på oss fyra västerlänningar och de 15 kineser var att, kineserna blev så otroligt mer upp-spacklade än vi. Uppe på scen var jag sammanlagt ca 10 gånger och en dom finns på film. Efter att jag sett den upptäckte jag att min walk inte är perfekt, men inte pjåkig heller. Jag går med en bra attityd, men på tok för snabbt.. Och jag måste stå still ca 1 – 2 sekunder längre när jag poserar längst fram. Summasumarum så var eventet roligt, men allt runtomkring var påfrestande. T.ex löjligt inrökta och rökiga restauranger, dålig säng, inge varmvatten, knappt några vegetariska alternativ på bordet osv.. Men i de stora hela så var de jätte kul och jag ska tillbaka nästa vecka igen för ett annan modelljobb, men inte för smycken. Men imorgon ska vara smyckesmodell igen! De går bra nu! Mitt mål är att jobba ihop pengar nog så att Joakim och jag kan resa till Hongkong innan våra visum går ut i December. Vi kan inte förnya dom igen om vi inte reser ut från landet en gång, eller skaffar Z visum vilket är jätte komplicerat med hälsocheckar och what not.

Fotnot: Den där frisyren höll hela dagen, hela bilresan hem och jag kunde sova med den en halvtimme för att sen gå en show. Den tog inte ens 10 minuter för en tjej att sätta upp. Nytt intresse för hår växte fram..

2 thoughts on “Eventmodell”

Leave a Reply

Your email address will not be published.