Kinesisk, fransk, exotisk och amerikansk frukost.

Sure, jag saknar min egna musli fylld med solroskärnor. Att äta den tillsammans med min päronmos på Tynningö äpplen och sen såklart, Arlas fantastiska ekologiska vaniljyoghurt. Det är en smak jag saknar. Den där kalla skeden i munnen med dessa tre godheter på är nånting jag verkligen längtar efter. Hemma brukade jag alltid ha en kaffepress stående medans jag åt musli, därefter gulpade jag i mig en kopp med kanel och vispad värmd mjölk. Beroende på säsong, oftast bara om kaminen var igång.
Förra veckan njöt vi av de kaffe mamma tog med sig hit i april, ett paket rättvisemärkt kravmärkt classic reko. Fantastiskt att göra kaffe hemma på morgonen. Jag tycker om att var uppe först, göra kaffe till oss båda och väcka Joakim med en kopp. Jag bytte de mot smoothie då kaffe är löjligt dyrt här. Jag köpte mig en mixer av Jeanette innan hon lämnade Kina, frukt finns nedanför runt hörnet och “yoghurt” kostar ingenting. Yoghurt här är visserligen bara en sönderkokt massa som smakar gott, vilket iofs den är hemma också.. Men de är skillnad på sönderkokt och sönderkokt.

Min frukost här är inte lika awesome som hemma, jag skulle byta anyday. Men, den är inte dum här heller. Skålen på bilden är fylld med kinesiska baozi, fransk croissant, ganska amerikansk charamel kaffe I guess och en banan från nåt exotiskt ställe nånstans.
1 spänn styck kostar dom kinesiska små bullarna som är löjligt goda som nyångade. Du kan få den fylld med vad som helst i princip. Den konstigaste jag ätit är currygratinerade grönsaker, med nån styrka i. De godaste är bannemig tofu och grönsaker eller eggplant med lite lök.

Min frukost här, är en fröjd och jag håller mig mätt längre än hemma på muslin.

Litet galleri från Aili vi besöker dagligen, åtminstonde en av oss. Jocke tar en kaffe varje dag innan jobbet och jag glider ofta in efter att jag simmat.

One thought on “Kinesisk, fransk, exotisk och amerikansk frukost.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.