Hengshui Fashionshow

Vi kom fram dagen annan och då var de redan sent för middag, så vi hoppade i säng. Upp tidigt nästa morgon för att sen bli upp-plockade av Eva runt 7.00 och körda till ett lokalt frukostställe. Där vi åt typish avlånga munkar som man doppade i varm soyamjölk, en hel korg fylld med munkar for 4 kuai! Tur har jag förstått efter första eventet att man bör ha frukt med sig, alltid. Sen var de smink och klänningar på uppe i ett konferensrum och såklart ska Eva smeta in mitt fejs i foundation för att att dölja mina små katastrofområden. Kul! Så jag bär sånt smink jag inte alls tycker om, men de är mitt jobb just nu. Samt fyller de mina ögonbryn så jag känner mig ibland som en rysk prostituerad, men de är mitt jobb.

Som de sa när jag skulle hårmodella för Tony & Guy i gymnasiet. Vi skulle få nya moderna frisyrer, samt skulle vi gå en show på Berns inför 250 personer. “Vi vet att sminket de ser lite clown-aktigt ut. Men ni ska vara på scen, så vi behöver göra allt väldigt mycket och väldigt tydligt då ni kommer var långt bort från åskådarna. Scensmink fungerar så eftersom ni kommer ha starka lampor på er osv.” Mitt smink var glittrigt och gult, men jag vart för rädd när de skulle klippa mitt hår så jag drog. Rolig detalj är att, han som skulle klippa mig var Steve som samma år varit jury på Americas Next Topmodel. Så jag hade set honom på tv. Dagen innan var under audition var de ca 150 pers som stod utanför Tony & Guy i slussen för de här jobbet. Jag följde med som stöd till min vän Jessica, lustigt att jag fick jobbet istället. Jag stod där i rad med ett par andra tjejer, blev ombedd att stanna. De valde små och smala tjejer, eller tjejer med tjockt stort hår. När alla andra gått förutom de som skulle gå showen, stod Steve och kände på mitt då svarta och otroligt glansiga hår. “It’s fine is’nt it” sa han och förväntade sig ett vettigt svar, “If you say so” var allt jag kunde komma med vilket blev en isbrytare, då de alla fick något att skratta åt. Nästa dag när vi var tillbaka för att faktiskt få det här att hända, hörde jag dessutom Steve fråga en kollega innan han skulle klippa mitt hår “Have you seen the pretty girl with black hair and braces?” Förlåt, nu skryter jag bara.. Så, sista gången jag ojar mig över det här, trots allt fem år sen. Typiskt också att jag ändå skaffade typ samma frisyr de tänkt klippa ett par månader senare för att min frisör föreslog de. Andra gången gillt!

Plåta lite under väntans tider

Alina och jag gick lös på en vacker stol vi såg i de andra ombytesrummet. Kameran var inte rätt inställd så de flesta på mig blev väldigt mörka, nästan till den graden att de var svarta, därför de är inte med i galleriet. Samt Alinas blev mörka också, så jag redigerade dom till att se lite ut som gamla bokmärken. Sen drog vi upp iaf en gardin, då vi fick vi lite bättre ljus.

Showen

Den här showen var enkel! Upp på scen två gånger med långklänningen. Sen upp på scen två gånger med en kort vit klänning, vilken jag älskade. Åh, den var så fin! Jag gick två gånger själv, klädd i olika klänningar, samt en gång med Alina och en gång med två kineser samt Alina. De är lite snyggt när vi är fyra stycken, men krävs mer mod att gå själv.

De här jobbet gick bra, men jag fick kritik av Eva. Jag ser för blyg ut tydligen och jag går för fort. Kanske för att jag är blyg och därför går för fort! Och de här är min andra show. Men jag förstår, bra att hon säger till. Alina hade ett bra knep, lite onaturligt höga knän och tydligt böjda ben för att sen ha väldigt tydliga raka ben. De blir bra, ser elegant ut och man har något att fokusera på. Efter den här kritiken blev jag rädd för att hon tappat förtroendet för mig och inte ringer lika entusiastiskt en tredje gång.Så jag försäkrade henne om att “Jag är bara ny, jag kommer lära mig. jag har aldrig gjort de här föurot, bara de vi gjort med dig”.

Jag menar, jag är alltid nervös när jag måste göra bra ifrån mig. Så det härför mig har varit så otänkbart. Jag blossar alltid upp i situationer då jag pratar med någon jag vill imponera på, eller inte vill verka sten-dum inför. Att göra modelljobb är hundra gånger värre! Då de är en hel publik! Men gled in på de för att Alina behövde hjälp en gång, så jag ställde upp två timmar för fyra timmar 1000 när ett flygbolag öppnat kontor i Beijing. “Fly Overseas” Försöker hitta en länk, men de är hopplöst. Då behövde jag bara stå och säg Godkväll till alla gäster, samt leda dom från hissen till lokalen. Busenkelt, men till tredje eventet har de avancerat lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.