Dag 81. Saknar kaffe.

Jag är ingen finsmakare eller så, speciellt inte i jämförelse med någon som faktiskt är. Jag fick inte ens jobbet som Barista på Espresso House. Så mina kaffekunskaper är relativt låga, och framförallt i jämförelse med den galna kaffegubben folk från kontoret träffade på i Japan. Tydligen de bästa kaffet de nånsin druckit, “amazing” var ett väl använt uttryck.

Men här kostar ett paket Melitta 108 kuai, typ 130 kr och det är ovärt. Jag vet att ovärt inte är ett riktigt ord, men vi använder de ändå.. Oskönt däremot, de kommer jag aldrig att nyttja. Jag tänker tillbaka på våran vardag i stugan där vi tyckte om att mala våra rättvisemärkta och kravmärkta kaffebönor i den typ 50 år gamla kaffekvarnen. Vi bra väntade på att den går sönder. För hundra kr fick du en stor påse fina bönor.

För 48kr, får du ett paket Classic. De har bara ett alternativ med både krav- och rättisevmärkning, och efter att ha köpt kokvarianten av misstag så blev den min favorit.

– Varför är kaffet så jäkla bra idag?
Att tillreda det här kokkaffet i en pressbryggare, servera med skummad varm mjölk så blir de perfekt. Sure, ha kanel i men de behövs inte.

De har fantastiskt kaffe här på Esquires, men de är 28 – 37 kuai koppen, så de är väl 35 – 43 kr. Vi var där varje dag våra första tre veckor. Plus att man trivs på Esquires för att de är rent, fint, ljust & fräscht, de finns tidningar, alltid plats och rökförbud. Alla andra fik har askkoppar.

Nu köper jag fika varje dag istället på Ailis som säljer allt möjligt bakgott för inga pengar alls.

Jag kan inte hjälpa mig själv!

Allt är dekorerat och fint till och med! Du tar din lilla bricka, springer runt där och plockar bland dessa boxar och läser små lappar. Tar vad du vill ha, går till kassan där de lägger varje bakelse i en egen papperspåse. De har inte bara cream pies och Danish Chocolate, utan också “danish hotdog”. Som är ett wienerbröd med en korv i. “One pie a day makes your troubles go away”. Snart kanske jag inte behöver höra folks åsikter om min vikt längre? Ingen påpekar att tjocka människor är tjocka, trots att dom löper större risk att bli sjuka och dö i förtid än jag. Men alla tycker om att påpeka att smala människor är så jäkla smala. Maten här innehåller inte lika mycket energi och näring som hemma, man håller sig inte mätt på en stor portion allt för lång tid. Inte helt uppåt väggarna tokigt om de påverkar min lust för sötsaker, eller så får jag min mens snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.