Sommaren

Jag sitter med en jobbansökan jag tänkt skicka iväg ikväll, jag sitter också med alla bilder sen 7e Juni då Carro och Kristoffer kom. Inte en enda tömning sen dess har jag hunnit med. Sitter också och svär lite över att designen jag gjort till sannakikina.se är borta, då datorn på kontoret formaterats. Hade glömt bort att spara mina bokmärken, samt css’en för streetsyle siten. Jag är alltså inte längre kvar på P1, men de var en rolig erfarenhet.

Sommarjobb som ölbrud

Många av mina vänner har erfarenheter av att jobba som servitris, flippa burgare på Mc.Donalds eller stå i kassan, jag har haft varken eller. Så nu när jag fick chansen så kunde jag inte neka. Jag var i Sanlitun och fotade för Oakley genom P1, och sprang å två tjejer som såg glada ut. Bilderna blev skit, men de erbjöd mig ett jobb som “Beerlady”. De skulle innebära att jag serverar öl i en färgglad kort klänning till fulla, rika, politiker och militär-kineser. Mest herrar.
Ja visst, de kan ju vara kul.

Klänning visade sig vara fruktansvärd och inte söt, utan den ser för taskig ut med alla dessa paljetter. Modellen är inte ens smickrande för Miranda Kerr (årets hetaste Supermodell..).Så vi alla ser ut som prostituerade och vi måste le hela tiden, annars får vi sparken. Lönen är 50spänn i timmen och jobbar från 18 – 00. 4 av 7 pass kommer jag hem fullför a då gästerna uppskattar sällskapet av en ung dam, så dom super ner mig. På 7 pass har jag sammanlagt fått 900 yuean i dricks, så de är helt ok men kunde varit bättre. Ibland får jag till och med beställa någonting från menyn, senast beställde jag inte potatismos och saltgurka men nästa gång blir de pizza. Nu har jag tänkt ta 100kuai per öl jag dricker, för lönen är ju helt kass! Enda anledningen egentligen till att man orkar med jobbet, är för dricksen. Tänkte köpa ett Nintendo 64 till Joakim samt ta oss till en varsin helkroppsmassage. Den notan kommer gå på 900yuan, perfekt.

Sommaren

Jag är väldigt glad över att Carro och Kristoffer är här, för att vi har gjort mycket kul ihop. Jag har upplevt saker som och ting Joakim och jag inte hade gjort om inte de varit här, t ex åka båt från sommarpalatset. De kostade oss 600 yuean, men för dom pengarna kunde vi kräva en paddlare. Vi vägrade motorbåt! Vi ville ha en kines som paddlar och de fick vi. Åka motorbåt genom de området vore sån otroligt slöseri..

Under sommaren har vi festat och dansat väldigt mycket, lärt känna nya människor och ätit gott. Tråkigheter som hänt är väl att Joakims telefon vart stulen ur hans ficka på krogen, min ryggsäck är trasig, våran hyresvärd har fortfarande inte fixat sängen sen vi flyttade in, krokarna i hallen åker ner hela tiden, värmen i toalettsitsen fungerar inte och bastun på damernas är avstängd igen.Så livet är ganska gott, eftersom de här är mina största problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.