Fjärilar i magen för en grafiker

Elin i fjäril

Shangri- La

Jag träffade peace and loves grafiker första dagen efter festivalen. Jag letade runt efter henne för att jag var så imponerad av hennes skyltar till Shangri La. Fonten var så vacker och det var ju såklart hon med!

Vi skakade lite hand och jag gav henne min länk till sannak.se, sen kom jag hem och bestämde mig för att göra nånting kreativt av hennes namn. Jag ville göra en logotyp utav hennes förnamn, alltså gömma bokstäver i nånting som ser ut som ett mönster bara. Jag fick fram en fjäril och den här tog mig ca 1 timme från skiss till färdig logga att få fram och jag gjorde den med flytande bläck på en tunn 3mm pensel. Mina planer nu är att skapa mycket grafik under det här året och publicera allt, för att sen få arbeta nära henne nästa år i Borlänge.

Den stora bilden med Elin Jonsson i guld på svart bakgrund är gjord i två olika material, om man räknar bort blyertsskissen. Bakgrunden är akryl i svart och mörkblått, bokstäverna är från en permanent 0.5 cm guldpenna.

Den färgglada akrylmålningen är har även ritkol i sig. Ytan på bokstäverna är lite speciell, för att jag drog på ritkolen när färgen fortfarande var blöt. Jätte roligt att få kladda ner sig lite.

[galleryview id=32]