Inte cool utan underkjol

Gudrun Sjödén klänningen som var så bra med sina fickor, sin nedtonade färg, sin elegans i modell, sin rolighet i mönster och sin amningsvänlighet ned sina knappar, skulle ju göra mitt liv enklare. Inser att, det blivit mer komplicerat. Samma plagg fast med dubbelknäppning och ett innertyg, då det är lite genomskinligt så man måste undvika motsol; vore guld.

Gudrun Sjödéns mysmönstrade bomullskreation

En dag slog jag till med ett bud på 305 kr för en Gudrun Sjöden klänning på Tradera. Knappar uppifrån och ner hela på hela fronten, fickor och resår baktill. Ärmarna något vida men det fick gå an. Knapparna blir bredare och bredare isär ju längre ner man kommer. Klänningen är väl kanske lite mer av en skjorta än en klänning? Hur som, så krävs en underkjol. Den gör sig absolut inte med bara strumpbyxor under.

Att ens ha en underkjol känns väldigt gammaldags, men för att kunna bära vissa plagg är det nödvändigt. Det beror naturligtvis på vem du frågar. Frågar du mig däremot så skall man ha byxor på sig när man åker tunnelbana; yoga byxor räknas inte. Hemma är ju sånt där inte lika viktigt. Man kan ha strumpbyxor och en tunika hemma, utan att det spelar så himla mycket roll hur dem funkar ihop. Kontorsmiljö regler är ju lite andra. Det händer väl oss alla att vi kliver ner i ett par enkla skor som står vid dörren, för att tömma komposten eller hämta in något som hängt på lina över natten? Eller skaka av en filt? Håret är ännu inte lagt, ansiktet otvättat, kaffet puttrar och man är lite yrvaken. Pyjamas byxorna är udda med nattlinnet, men det är ok. Golvet är kallt så man tar på ett par sockor, vilka naturligtvis kommer vara udda med både linnet och byxorna. För att vem fan köper sockor som matchar kläder? Ingen. Det är inte meningen att dem ska matcha kläder. Så, nu eskalerar tokighets graden ganska snabbt. Om man nu dessutom drar på en ocharmig men himla mysig fleece tröja så är man 100% redo för en kopp kaffe, men ser fullkomligt galen ut. Det är okej, kaffet bryr sig inte. Allt skär sig i färg och alla plaggen är framtagna för helt olika aktiviteter. Ändå står man där, med allting på sig samtidigt och ser ut som man rymt nånstans ifrån.

Vid såna tillfällen, är det bättre att iaf kliva ner i gummistövlarna hellre än gympadojjorna för att skaka av den där filten eller tömma komposten. Strumpor i sandaler är INGENTING jämfört med stickade sockor i gympadojjor.

Hur som, så är sånt här som sagt helt okej hemma. Hemma kan man ha en lång skjorta med glesa knappar och strumpbyxor under, utan att det förnärmar eller är opassande. Inte ser man klok ut, men det gör liksom ingenting. Man kan också gå runt i sina yoga byxor hemma. Sen fattar jag inte varför vissa har dem ute på stan eller tunnelbanan, då det ser ut som att dem glömt klä på sista lagret. Men så har dem gjort det med flit… ? Trenden på stan är att med flit göra, vad jag råkade göra igår. Missa ett viktigt lager.

Vi skulle hämta ved. Bäbisen sov, vi var lite sena, så jag väckte henne, gjorde henne klar o så hoppade vi i bilden. Det skulle gå fort och inne vara nån big deal; men så vart vi bjudna på fika. Sockerkaka, bondkakor, bullar och hallongrottor serveras i såna där gamla fina runda Tupperware burkar och gott kaffe i termos. Super mysigt. Allt gott, allt väl. Men jag har ju för helvete ingen underkjol på mig. Strumpbyxor och skjorta på finfika. Herregud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.