Ung Piratmöte nr. 4

Ha smuldegen i formen och tryck den längst kanterna

Häll över den fantastiska mosen..

Sen på med mera smuldeg

Hannibal Lector pajen

Pajen plockade jag fram nybakad från ugnen och svepte in den i dubbla lager alumiumfolie. Sen en hel DN tidningar över och sen tejp över. Den var fortfarande varm när jag tog fram den, hållt sen klockan 16. Hett tips alltså.

Den här dagen vaknade jag på morgonen och bestämde mig för att spela Final Fantasy 10 hela förmiddagen, tvätta och stryka vid 13:00 och sedan skapa nånting de resterande timmarna tills Joakim kommer hem. Men så upptäckte jag att det var torsdag, vilket betyder Piratmöte. Så jag hamnade i köket och gjorde en efterrätt, vilket resulterade i en piratpaj som vi få långsittare delade på när klockan började närma sig 22. Och hela formen gick åt.

Dags att styra upp på Styrbjörnsvägen

Jag stressade så mycket hemma för att jag ville komma dit och laga mat och därför vara där gärna innan kl 18.00, så att jag hinner handla innan alla dyker upp. Nånstans halvvägs till bussen när jag gick längst vägen i mina högklackade skor, för varmt klädd till de fuktiga och soliga regnvädret, konkandes på en tung ryggsäck och en hund i koppel, bestämde jag bara komma dit och lata mig som de andra.. Inte känna något ansvar i att hålla rent och fint i lokalen. Inte bry mig om att kanske hjälpa till att röja upp köket innan de andra kan laga mat. Men, väl på plats så stod de ju grejer från lördagen kvar på bordet i köket! Hela köket var kaos, jag höll på och bli galen. Så jag röjde upp köket tillsammans med MLG. Jag organiserade lite i ett skåp och flyttade ut alla engångsmaterial upp till lagret där Piratshoppen har sina grejjer.
Sen gick jag på MLG för att vi ska röja lagret. Fanns helt enkelt ingen hejd på mig..

Kanske dags att ändra den Grafiska Profilen och göra sig av med ramarna?

Väl uppe i lagret också så passade jag på att nämna att allting som finns i Piratshoppen är ju i princip skitfult och ingenting som någon förutom någon färgblind person utan kreativt sinne what-so-ever vill ha på sig. Han höll med, men designen går efter Den Grafiska Profilen och ett avtal. Det är Rick Falkvinges design alltihop och jag är lite bestört.
Dålig kvalité och tråkiga tryck. Hur kan man förvänta sig att få en Piratshop som går bra med de utbudet?
Att MLG ska sitta i såna ramar men samtidigt försöka få nånting sålt, och en ram säger också att en t-shirt inte får kosta mer än 100kr. Är inte folk villiga att betala iaf 200 kr för en rättvisemärkt t-shirt med svartvitt och jäkligt snyggt tryck? Men, tydligen får det inte vara svartvitt heller enligt den Grafiska Profilen.

Kanske det är dags att ordna den?
För att jag menar, en färgskala på en matt orange, en matt grön och två olika lila som skär sig med varann är kanske inte rätt profil i slutändan ändå.
Stackars MLG går back varje månad, och de tycker inte han ska få hjälp eftersom de blir kommersiellt arbete då han ändå driver ett företag. Men kom igen, han säljer för en 1000 lapp varje månad i shoppen och lokalen här i Aspudden hyr han för 3000 kr. Samtidigt som Piratpartiet och Ung Pirat stashar sina grejjer där i lagret utan att betala.
MLG är generös med plats och hjälpsam så han nekar ingen, men egentligen.. Egentligen så skall Pirat Partiets skit ut därifrån.. Ung Pirat har möte där en gång i veckan, och som tack för att vi får använda en lite yta av hans lager så kanske vi ska se till att lämna en lunch till honom för Fredagen, dvs ca 10 kr i veckan.

Jag blev charmad

Gustav Nipe var där och charmade mig som ordförande genom att äta min paj utan vaniljglassen till. Det gjorde våran butiksansvarig också, så jag är superglad. Ytterligare en lyckad gång med matlagning dessutom, men den här gången lagade vi mat på vad som fanns i skåpen. Så, jag slängde ner 1 kg frysta köttbullar på låg värme i den största stekpannan, med en tallrik över för att få dom tinade. Kokade två olika sorters makaroner i omgångar då vi hade en för liten kastrull, den större är fortfarande på vift efter lördagens Tensta Marknad. Sen när alla makaronerna var kokade så hade jag dom i stekpannan och hade i vetemjöl, olivolja, mjölk, kryddade med basilika, salt och vitpeppar. Stekte rödlök till, de blev superbra. Det blev en matlåda kvar, men Inga var hungrig efter att de dumstrat så hon fick den. Men nästa vecka MLG! Då lämnar jag en låda till dig.

Också en sak till.. Jag är superglad att ni gillade min mos. De blev ett litet ståhej när de såg hur jag började plocka ut syltburkarna ur kylskåpet för att ta med hem. Nej nej, de gick inte. Så, de resterande fick vara kvar. Och jag har fått en beställning. En tjej, hon vill kalla sig Bäver, ville köpa en burk. Jag sa 50 kr för en liter. Underpris möjligtvis, så jag tar nog med en liten burk till henne nästa vecka istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published.