Broccoli Soppa

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fb/Broccoli_bunches.jpg

På intervjun för fashion show jobb under Jul på en klubb träffade jag Doris! Hon var också där för jobbet och vi kom med båda två. Trevlig var hon och efter intervjun tog vi en kaffe, bestämde oss för att en bärs nångång men de har på ett par veckor nu inte blivit av. Hon hörde av sig imorse och kollade ifall de var dags, men jag bjöd istället in på middag och dokumentär-kväll!  – Jag måste studera, men du kan vara med!

Hon tackade ja och jag kokade soppa. De blev ingen dokumentärkväll, däremot massa annat coolt! Marian Bantjes -Intricate beauty by Design, Miwa Matreyeks Glorious Visions och  Roctrip China!

Suzanna Winter’s recept. och Blake Royer’s recept från seriouseats.com skapar tillsammans de perfekta receptet. Jag läste av båda och improviserade till mig en kalas-soppa!

Ca 6 pers, ca 1 timme.

  • Sköj alla grönsaker. Skär av de små “träden” från två stora broccolis, tärna två mellanstora potatisar plus en liten selleri. Ångkoka! ca 20 minuter. Häll ut på bricka, eller plåt för att svalna. Mixa med två dl kallt vatten och en tesked salt.
  • Bryn 1 riktigt stor lök, med tre vitlköksklyftor och en halv röd parika i en blandning av 1msk oliv- och 1 msk solrosolja. Allt hackat till cm’s bitar.
  • Häll åmixade och brynta varor i en kastrull! Tillsät1.5 dl gräddig variant av sourcream och 1dl grädde!
  • 1 tsk Vitpeppar, saften från en halv liten lime, 1tsk timjan, 1 tärning kycklingbuljong och torkad finhackad chili.
  • Koka upp, smaka av och krydda tills du är nöjd.

Servera med en bit mörkt bröd och avocadosallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.