En planerad soppa på Brämhults morotsjuice blev istället en vegetarisk Chili Con Carne

Vegetarisk Chiliconcarne

Koka soppa på juice, fungerar verkligen de? Allt fungerar!
Om inte, så har du testat och inte förrän då så vet du. Jag hittade en Brämhults Morotsjuice i reahörnan på närköpet och passade på att prova något nytt.

Den var ingen höjdare som kall juice, men eftersom att jag är galen i morotssoppa så tänkte vi koka den tillsammans med lite mosad potatis, mjölk, vad-nu-de-kan-finnas-i-skåpet, kryddor och servera med solroskärnor. Jag var lite ofokuserad i min städning så jag råkade hälla ut den i vasken, trots mina planer. Vi skulle tillsammans laga mat den här kvällen, så jag kände mig därefter tvungen till att styra upp käket själv, som kompensation för att ha varit dum. Såhär blev de!

Ingredienser

  • 1 Röd Chili
  • 1 Grön chili
  • 1 Mellanstor gullök
  • 1 – 2 Vitlöksklyftor
  • 2 Msk olivolja
  • 1 Grön paprika
  • 1 Röd paprika
  • 1 Större palsternacka
  • 1 Liten aubergine
  • 1 liten zucchini
  • 5 Tomater
  • 400g krossade tomater
  • 400g konserverade vita bönor / 240g torra (Skölj av de konserverade)
  • ½ L kokta bruna bönor (Recept kommer, men kan tills dess ersättas med 1-3 burkar konserverade bönor, eller 240-480g torra bönor)
  • 1dl Hirs
  • 1 krm Muskotnöt
  • Mycket Salt & Lite Peppar
  • 1/4 Buljongtärning
  • 1 tsk mörk Soja
  • 1 msk Mrs Cheng’s Mushroom Soy

Gör såhär

1. Sätt plattan på trean och bryn alla ingredienser från den övre listan i olja. Använd en gjutjärnsgryta.
2. Salta och peppra.
3. Dela tomaterna i 4 och mosa ner i grytan.
4. Tillsätt bruna bönor, vita bönor och krossade tomater.
5. Riv ner muskotnöt.
6. Tillsätt allt på den nedre listan.
Jag serverade chili con carnen med potatis istället för de klassiska riset och jag gratinerade svartrötter till, för att fylla ut tallriken lite.

Tipslistan!

  • Kom ihåg att du inte behöver koka en chili con carne i 6 timmar om du använder konserverade bönor.
    De gäller bara om du köper torra bönor, eftersom de tar sin tid att mjukna.
  • Vill du göra med torra bönor så lägg de i blöt dagen innan. De blir godare så och de mjuknar snabbare när du väl har de i grytan