Dominikansk Frukost

Scrambled eggs & French Toast with syrap

Njae, kanske inte riktigt dominikanskt. Men är du där på chartersemester, på en 4 stjärnigt hotell så är det vad du har att välja på under den gigantiska frukostbuffén.

Omelett

  • Smör
  • 3 ägg
  • 1 msk Mjölk
  • 1 tsk Örtsalt
  • ca 2 dm tunn Lökblast, alternativt purjolök eller vanlig gullök
  • Peppar

Ha smöret i pannan, låt de smälta och ha värmen på 4 av 6. Ha i lök och låt de ligga i smöret ett tag. Ha i äggen och mjölken, krydda sen med salt och peppar. Sänk värmen och fortsätt röra om tills de nått den konsistensen du vill ha.

French Toast

Jag bakade bröd igår kväll, yoghurtbaguette bröd i VÅR KOKBOK på sidan 631. (recept och bilder kommer. )
Skivade de idag, lade i blöt med 1 dl mjölk och 1 ägg. La tryck på skivorna och vände på dom. Sen stekte jag dom på 3an med kanel, sirap och strösocker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.