Det här är det ultimata supermüslireceptet. Tro mig. Blir inte bättre! Det är viktigt att ha kvalitet på sina grejer däremot för att få ett bra resultat. Jag är ledsen men, en müsli gjord på Eldorado Havregryn och Euroshopper honung kan inte mäta sig med Tynningöhonung och Saltå Kvarn. Sure müsli i all ära, rätt ska vara rätt. Använder du dig däremot av lågkvalitativa produkter när du lagar mat, så behöver du inte oroa dig över att vara dålig i köket, för det är inte dig det är fel på om alla smakar skit.
Jag kunde känna på grynen som hönsen på gården där jag köpte min tjejer fick att de var Saltå Kvarn. De är hårdare och inte mjöliga på samma sätt. När hon sa de högt sen att det var saltå kvarn blev jag så lycklig över att jag redan känt de på mig och förundrats över hennes generositet gentemot sina fåglar. Jag kunde inte namn på alla grynen som existerade så jag antog att det var havregryn, men visade sig var rågflingor. Jag tyckte väl att de var lite små, men trodde hon kanske krossat dom för fåglarnas skull. Helt otroligt, de flesta andra skulle aldrig “slösa” högkvalitativt på sina höns.
- 1 liter Saltå Kvarn Havregryn
- 6 dl Saltå Kvarn Dinkelflingor
- 3 dl Saltåkvarn oskalade Sesamfrön
- 1 dl Saltåkvarn Linfrön
- 2 dl Vatten
- 2 msk Saltå Kvarn Olivolja Classico
- 3 msk Honung
Häll alla torrvaror i en plåt med höga kanter. Tillsätt vatten och sprid oljan över plåten, rör om.
45 minuter i ugnen, rör om varje 10 min.
Ta ut och ställ på bänken, häll flytande honung över eller klicka ner och låt smälta. Rör om, men bara lite grann..