Nytt Müslirecept!

Regnvatten

Ugn: 175C, 40 minuter.

Jag lade tidigare upp ett recept som nu känns ganska trist i jämförelse.
Det här nya receptet kan du göra till müsli, och den müslin är jätte god att ha i gröten, den är också helt perfekt att göra energikakor på eller till och med kokosbollar. Så testa de här istället!

  • 5dl Havregryn
  • 2dl Dinkelflingor
  • 2dl Linfrön
  • 2dl Solroskärnor
  • 2dl Sesamfrön
  • 1dl Havrekli
  • 1-2dl Vatten
  • 0,5dl Kallpressad rapsolja

1. Häll alla torra ingredienser ner i en plåt med höga kanter,och blanda.
2. Blanda ner vattnet.
3. Ringla över oljan och blanda lite mer.
4. In i ugnen på 40minuter, rör om varje kvart.

När 40 minuter har gått så har du en jätte god müsli.
Men varför stanna där?

Gör en till plåt som du låter vara müsli och ta den första plåten till energikakorna.
Kakorna kan du göra på flera sätt. Tex så kan du göra ett traditionellt knäckrecept som du blandar ner müslin i. Det här har jag inte testat och jag kan inga mått, men jag har sett att det går.
Själv gjorde jag en söt smet jag blandade med müslin i en bunke och sen in i ugnen på 15 minuter.

  • 25g Smör
  • 3,5dl Ljus Sirap
  • 2dl Rörsocker
  • 2dl Kokos
  • 1dl Sesamfrön

1. Smält smöret i kastrull.
2. Tillsätt sirap och socker.
3. Under uppvärmningen rör du ner koks och sesamfrön.
4. Häll över müslin från plåt/burk till bakskål.
5. När smeten fått upp värmen i kastrullen och börjat puttra lite tar du av den från kaminen/plattan.
6. Blandar den med müslin i bakskålen.
7. Bred sen ut smeten i en plåt med bakplåtspapper.

Här fick jag lite problem. Jag tyckte att de var för lite smet för att jag skulle bli helt nöjd och därför stoppade jag in den i ugnen ytterligare 15minuter, för att sirapssmeten skulle få smälta lite.
Hoppades på att de kanske skulle funka lika bra som att göra mer smet och de gjorde det.
Men om du inte tycker de behövs, kan du bara låta den stelna.
Skär sen i bitar, jag valde måtten 3x4cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *