När jag saknar dom i skåpet har jag kört med rågflingor istället. Vilket
sen tog över och blev min favorit, men nu är jag tillbaka på dinkel
igen. Jag tycker om de knapriga och matiga pannkakorna som blir av dessa hårda flingor.
- 2 ägg
- 4 dl skrädmjöl
- 8 dl mjölk
- 0,5 tsk salt (Örtsalt trocomare)
- 2 msk olja
- 2 dl dinkelflingor.
Vispa ägg med mjölk
Häll sedan i 1 dl mjöl i taget och använd ballongvisp.
Salta och häll ner oljan, vispa.
Dinkelflingorna ska i sist. Och har du 3 ägg hemma, så ta egentligen 3. de blir matigare och lyxigare, men absolut inte nödvändigt :)
Stek pannkakorna på 4an i rikligt med smör tills de är lite mörkare än den klassiska serveringspannkakan.
Ringla sirap i ränder fram och tillbaka, rulla ihop och servera tillsammans med ett stort glas kall mjölk.
Alla älskar pannkakor
Pannkakor har så mycket fördelar, med tanke på att de finns inga ramar.
Du kan göra dina pannkakor precis som du vill, ännu roligare blir de när
man försöker optimera näringsvärdet. Du måste alltså inte alls ha
vetemjöl som många tror.
Du ska nog till och med försöka undvika de, för att få ut mer ur resten av råvarorna.
Du måste inte ens ha mjöl över huvudtaget. De kan du enkelt ersätta med havrekli och flingor.
Men börja med att byta ut små delar av vetemjölet mot annat mjöl.
Här är mitt mitt bästa tips är skrädmjöl.
Sen kan du hälla flingor i smeten för att få den rejälare.
De blir även väldigt härligt rent estetiskt med lite flingor i.
Börja där och se om du vågar göra dig av med vetemjölet helt.