Red Curry Paste

Currypaste

Jag ska precis gör mig en kycklinggryta efter Vår Kok Bok’s recept på sidan 272, Chicken Curry – indisk kycklinggryta.

När jag plockade fram alla ingredienser som står på den otroligt långa listan, så upptäckte jag att jag för vana alltid slänger in Red Curry Paste när jag gör kyckling vanligtvis. Blev en vana efter att jag tillagade min första kycklinggryta efter recept, då ingick de. Visserligen thailändskt..
Burken jag har i skåpet börjar ta slut, den finns inte att köpa ekologisk så jag för anteckningar här att komma ihåg innehållet. Så gör jag den själv i slutet av sommaren när jag har schalottenlök och chili.
Och inte förrän då listar jag ut hur jag ska gå tillväga.

Blev otroligt stolt över mitt kryddförråd när jag upptäckte att jag hade allt som stod på listan, utom vitlöksklyftor som tog slut i veckan..

Red Curry Paste

  • Scalottenlök
  • Vitlök
  • Torkad röd chili
  • Citrongräs
  • Salt
  • Galanga

Leave a Reply

Your email address will not be published.