Jag har blivit ombedd att publicera ett kycklingrecept jag bjöd på för ett par år sedan.
Nu utan att tillaga de så ska jag försöka ge en så korrekt beskrivning och ingredienslista som möjligt.
Men kom ihåg att ingen tvingar dig att följa kocken.
Ingredienser
- 4 st Kycklingfiléer
- 1 tsk Sesamolja
- 2 burkar Kokosmjölk
- 1 tsk gul Curry
- ½ tsk röd Curry
- rivet skal och saft från ½ Lime
- ½ Röd Chili, med frön
- 2 msk thai sweet Chilisås
- 2 krm Spiskummin
- 2 krm Gurkmeja
- 1 Gullök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 msk Matolja
- Salt & Peppar
Gör såhär
1. Behåll filéerna hela eller dela upp dom i 5cm stora bitar.
2. Bryn kycklingen i matoljan, tillsammans med sesamolja, gullök, vitlök, röd chili, lime + saft och röd curry.
3. Häll på kokosmjölken när kycklingen har en fin yta och är hyfsat genomstekt.
4. Låt puttra ett tag och tillsätt thai sweet chilisås, gurkmeja, gul curry och spiskummin.
5. Låt den stå ett tag till, håll värmen på 4 av 6, smaka av och krydda efter eget önskemål.
Serveras med ris eller nudlar.
Tipslistan!
- Var duktiga med att smaka av när ni använder limen, den är lite farlig att ha och göra med. Trist om man råkar ha i för mycket, det är svårt att rädda. Jag lyckades rädda en annars misslyckad thaigryta med socker och mjöl
- Skaffa dig en skön gjutjärnsgryta. I såna här lägen är det guldvärt. Men i receptet jag själv inspirerats av, så används en traktörpanna. Jag visste i dåläget inte vad en sån var, så jag stekte kycklingen i en stekpanna, försökte få ner alla ingredienser där i men slutade med att jag bara hade allt i en stor kastrull. Rörigt, men de går