Ugnspannkaka med fläsk och morot

Ugnspannkaka med blåbärsglass

Ugnspannkaka m. morot som ger den fina färgen

Glass och bacon är helt underbart tillsammans. Jag lovar! Jo, verkligen! Men nej, jag skojar inte. Meh, du är ju omöjlig. Testa själv och argumentera sen.

Smält 50g smör i kastrull och sätt ugnen på 225grader. Plocka fram en plåt med höga kanter, skär upp ett paket bacon i 3cm bitar och sprid ut över plåten. Stoppa in plåten i ugnen under tiden den värms upp och håll koll så inget bränns.
Rör om när de börjar pysa om dom. Under tiden blandar du 3 dl mjöl med ½ tsk örtsalt. Jag föredrar alltid örtsalt, men de är bara en smaksak. Örtsalt ger lite smak till, de gör allting till en mer utförd måltid. Kanske bara en känsla. Tillsätt 3 dl mjölk och rör om till en fin smet, du vill bli av med alla klumpar. 3 eller 4 ägg ska röras ner, helst 4. Det är lyxigt.

Sen river du två stora morötter och rör ner tillsammans med ytterligare 2 dl mjölk.
Har du inga morötter? ta istället 3 dl mjölk. Morötterna ger vätska, därför mindre mjölk med dom i. Sen, häll smeten över bacon när ugnen är uppe i 225. Kör den i mitten, ca 20 – 25 minuter.

Ingredienser

  • 50 g Smör
  • 5 – 6 dl Röd Mjölk (Änglamarks är godast.. Bortsett från Järnas..)
  • 3 dl Vetemjöl
  • ½tsk Örtsalt
  • 2 stora Morötter

Servera med vad som helst. Alla älskar glass!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *