Glass och bacon är helt underbart tillsammans. Jag lovar! Jo, verkligen! Men nej, jag skojar inte. Meh, du är ju omöjlig. Testa själv och argumentera sen.
Smält 50g smör i kastrull och sätt ugnen på 225grader. Plocka fram en plåt med höga kanter, skär upp ett paket bacon i 3cm bitar och sprid ut över plåten. Stoppa in plåten i ugnen under tiden den värms upp och håll koll så inget bränns.
Rör om när de börjar pysa om dom. Under tiden blandar du 3 dl mjöl med ½ tsk örtsalt. Jag föredrar alltid örtsalt, men de är bara en smaksak. Örtsalt ger lite smak till, de gör allting till en mer utförd måltid. Kanske bara en känsla. Tillsätt 3 dl mjölk och rör om till en fin smet, du vill bli av med alla klumpar. 3 eller 4 ägg ska röras ner, helst 4. Det är lyxigt.
Sen river du två stora morötter och rör ner tillsammans med ytterligare 2 dl mjölk.
Har du inga morötter? ta istället 3 dl mjölk. Morötterna ger vätska, därför mindre mjölk med dom i. Sen, häll smeten över bacon när ugnen är uppe i 225. Kör den i mitten, ca 20 – 25 minuter.
Ingredienser
- 50 g Smör
- 5 – 6 dl Röd Mjölk (Änglamarks är godast.. Bortsett från Järnas..)
- 3 dl Vetemjöl
- ½tsk Örtsalt
- 2 stora Morötter
Servera med vad som helst. Alla älskar glass!