Belgisk våffla, äntligen

Du bör inte vara så säker på att dina fredagsplaner kommer att bli av. Du bör heller inte vara så säker på att du faktiskt kommer vara i Sverige till jul som du planerat med dina föräldrar. Och att planera inför studentskivan till sommaren är inte ens nån ide att tänka på, du kanske inte ens kommer att gå..

Ung pirat har en miniutbildning i deras politik helgen runt den 20e november, så vi ska dit Joakim och jag. De bjuder också med oss till Belgien för att besöka eu parlamentet, de är helt fantastiskt! Och jag har längtat efter den belgiska glassen sen jag var där som 10 åring, de blir perfekt. Och jag var inne igår på ett cafe på Västerlånggatan i gamla stan där jag tänkte köpa mig en belgisk våffla. Jag har sen jag var i Belgien för 12 år sen velat äta en, men jag har aldrig gjort de. När jag hittade cafet i stan som sålde dom vart jag stormförtjust och tänkte att “äntligen!”, men sen har jag alltid varit för snål.

Den som väntar, väntar på något.

Den perfekta målarskjortan. Bred, resorer i ärmarna och så är dom korta, så du doppar dom inte i färgen. Men den som väntar får alltid de bästa, för att om två veckor så får jag äkta Belgiska våfflor istället. Precis som att jag inte köpt ett diskställ på de två år vi bott här, utan jag har väntat på ett tillfälle då det bara händer. Och igår hittade jag ett i Matildas grovsopsrum, precis ett sånt jag ville ha. Hade visserligen bara kostat mig typ 30kr second hand, men roligare såhär. Som mina högklackade Nancy Botwin skor, de fick komma naturligt och det gjorde de för 50 kr på Pingstkyrkan second hand. Och jeansjackan som jag bara råkade springa på som passade perfekt för 175, de andra tjejerna i butiken var avundsjuka för att jag hittade den snyggaste. Jag frågade dom ifall den satt rätt, och de uttryckte att om jag inte köper den så slåss dom som gamar. Eller som den här fantastiska gula målar-skjortan jag betalade 1kr för. Den perfekta målarskjortan. Bred, resorer i ärmarna och så är dom korta, så du doppar dom inte i färgen! En spänn på bakluckeloppis! Jag letar aldrig efter de saker jag vill ha, jag väntar och ser. Nästa sak jag väntar på är en svart trenchcoat med djupa fickor. Det får falla naturligt. Frustrerande dock, har väntat i te år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.