Fildelning

Piratfrukost

Jag halkade in på att läsa massa artiklar på nyehter24 och fildelare. Tydligen har USA’s internetleverantörer tagit på sig “ansvaret” nu att bestämma över vem som får och inte får ha internet. Tex, är du en fildelare så kommer ditt internet efter en varning att gå långsammare, ifall du inte slutar. Efter ytterligare en varning så kommer de sänkas ännu mer ifall du inte tar till dig av skrämseln. Tillslut, stängs de av och du får inte ha internet.

Ett misstag Sverige gjort i sin historia är att ge Telia internet

Så, jag säger här nu att du kan få rabatt ifall du påminner dom om att de inte alls har tillgång till alla nät. Peter Löthbergs nät, har de inte tillgång till. Han har stängt dom ute för att han är helt enkelt inte ett sån jätte fan av dom. Mest för att de lägger stora investeringar i adsl som de omöjligt kan tjäna på, men gör de hellre än att dra fiber till sina kunder. De gör de besvärligare för sig själva för att ge dig så lite som möjligt för en så stor summa som möjligt. Fiberoptik har bättre, rent sagt snabbare kablar och därför nöjdare kunder med minst jobb. Senare kan alla små kommunen ha sitt eget fibertnät och dessa kan senare kopplas ihop. Men de kör adsl. För att de kan. Nu däremot, många år senare har de kommit på idén att de måste lägga miljarder på att en fibersatsning. Så de verkar ju gå åt rätt håll, men endast för att de förlorar 300.000 kunder per år. Och den som får betala för det här, är de kunder som är kvar genom drastiskt höjda räkningar. Ha, ja, vad ska man säga? Det är den värld vi lever i.

“Vi tar dumma beslut och sen så får nån annan sköta de jobbiga sen..”

Min poäng är väl att, internet borde verkligen, verkligen vara statens. Och staten ska inte vilja censurera internet, eller harmonisera som man kan kalla de. Företag ska inte äga internet, de kommer aldrig ge dig de du vill ha egentligen utan de kommer de dig de som de måste. Tex, så är det ingen som sitter på en 100/100 uppkoppling, men de hade gått om de så önskat.

Läs här om Telias miss.
Artikeln om USA

Och lite goda nyheter om 15åringen i Göteborg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.