Äppelmos till Piraterna

Jag hade tagit på mig ansvaret att koka 6 liter sylt, nu i efterhand tror jag nog att jag kokade 9. Stod här hemma dagen innan och sköljde, delade, hackade, sköljde, vägde och kokade 10 kg äpplen sammanlagt. Har några sår på mina händer sen dess och jag vet inte när jag kommer ha lust att koka sylt igen. Vilket måste bli ganska snart, för jag har minst ytterligare 10 kg äpplen på altanen och en jämnlik stor påse päron också. Och även typish ett halvt kg plommon, så de får nog bli idag eller onsdag, men isåfall borde jag börja nu eftersom jag ska iväg i eftermiddag till Tyresö Centrum för lite second hand shopping och även lite inhandling av nytt smink från bodyshop.
Så jag frågar mig själv, gå upp och koka mos nu klockan 8:15?
– De orkar jag inte. Om en timme kanske..

Och såklart glömde jag fotografera de gigantiska tre liters burkarna när etiketter och allt väl var på, de svider lite. Men mosen var iaf till UNG Pirattältet som stod på Tensta marknad under Tensta Dagarna. Så var du där och åt våfflor från tältet, så har du nog ätit min mos.

Steg 1. Hälla upp äpplena i diskhon från Konsumväskan jag plockat dom i från träd och mark

Steg 2. Skär ut kärnhuset

Det här är vad som blir på brickan när kärnhuset är ute, nu skall det sköljas och vägas

Här är min arbetsplats. Och de går inte förvänta sig att jag ska stå och skär äpplen utan att leka med dom..

Plockade upp alla bitarna och lade i durkslaget, sköljde under rinnande vatten

Som du ser har jag en väldigt, väldigt liten våg så det går ju inte direkt enkelt att utföra alla dessa steg..

Antecknade mängden efter varje gång jag sköljt, vägt och häll i kastrullen som står på spisen

Äppelskruttar

Det här var skräpet som blev..