Ung Piratmöte nr 3 och en närgången snigel

Börjar känna mig lite mer hemma på Piratmötena och inte bara som den “nya tjejen”. Så jag vågar ta lite plats och jag vågar visa vart mitt skåp skall stå. Än så länge har jag inte vågat påpeka att jag är lite upprörd över att kaffet inte är rättvisemärkt, men de smygs in i hyllan när det är min tur att fylla på kaffet.

Inte alla som kan plocka äpplen på vägen till bussen

Visserligen får man inte ta dessa äpplen, men jag förmodar att det är för att hålla massorna borta ifrån att klättra i de uråldriga träden. Men att jag plockar 100 kg äpplen, gör inte så stor skillnad egentligen. De låter också väldigt mycket, men de blir inte så jäkla mycket sylt! Plus att halva träden, som är betydligt många fler hundra kg faller ju bara ner på marken. Och, jag plockar ALLA fräscha äpplen från marken, och de skulle aldrig falla mig in att klättra i träden. Jag däremot, har kastat upp ruttna äpplen i trädet för att få ner de perfekta högst upp som annars ramlar ner en dag då jag inte är där. Och så ges de bara till maskarna..
Vid slottsparken hade jag också en unik naturupplevelse som jag är glad att ha fått på bild. Det var en huttrande och troligen sjuk sork och en snigel som jag uppmuntrats till att trampa ihjäl om den legat i min trädgård.

Förvisso, så kan jag väldigt sällan trampa ihjäl dom. Jag är så arg på dessa bruna sniglar för att de förstört hela mitt squashland! En stackars planta klarade sig! Men tur så var flera av de jag trodde var pumpor, squashplantor. Förstår inte hur jag kunde röra ihop de så, till och med en frilandsgurka dök upp i pumplandet. Dessa sniglar brukar jag lyfta upp och kasta bort. En gång var jag så stark att jag la en på en sten och trampade ihjäl den. Men sen hade jag snigelinälvor över hela mitt ben, eftersom jag var dum och gjorde det här med en hård känga men iklädd kjol. Så det var mitt straff för att ha ihjäl en snigel. Eftersom jag redan gett upp på pallkragen som skall ge mig ett fantastiskt jordgubbsland, så går jag mest och tittar till den för att se om sniglarna har nåt kvar att äta. De ser ju så glada ut..

Äpplen utanför Tyresö Slott

Sorken huttrade mitt på den öppna gräsmattan och snigeln kom för att hålla honom sällskap i en svår period.

Sällskaplig snigel passar på till en trött sork

En helt otroligt närgången snigel

Här var snigel på väg ändå in under sorken

Varför ska snigeln in under? Då när jag plåtade så trodde jag hann bara lagt sig bredvid, men nu ser jag ju att den ska in där under.. Hur tänker snigeln då? Dags att höra av sig till Mitt i Naturen.

De låg helt öppet, så nånting var ju uppenbarligen på tok

Äpplen utanför Tyresö Slott

Äpplen utanför Tyresö Slott

Äpplen utanför Tyresö Slott

Otto

Ung Piratmöte

Jag kom dit med min väninna Matilda, i planen att bara måla etiketter till mina syltburkar och åka hem. Men de blev inte alls så, utan vi bestämde oss för att ta tag i maten istället då Matilda verkade trivas. Max var redan där tillsammans med Jakob, de låg i de stor rummet i varsin del av soffan och läste bok. Senare ramlade de in flera personer som tex MLG, Inga, Emelie, en ny person vid namn i nåt med stil med kan de ha varit möjligtvis, kanske Niklas? Och Joakim kom strax efter oss med mina syltburkar jag kokat under gårdagen.

Nåt möte är det ju riktigt inte, förutom ifall nånting faktiskt måste diskuteras.
Mest tror jag nog att vi träffas för att vi vill.

Maten

Pasta med korv var mitt förslag, ingen sa nej så jag körde på. Och så köpte vi en burk konserverade Kidney bönor som protein till vegetarianen som fuskar ibland. Jag köpte tre paket Änglamarks pasta, ett paket änglamarks grillkorv, lite gullök, 1 liter laktosfri och ekologisk mjölk, en liter ekologisk röd mjölk och ett paket laktosfritt smör.
Max ordnade en Jarlsberg ost och basilika.

Jag började med att koka 1000g pasta tills den var strax innan färdig, som fick ligga i durkslaget medans jag smälte ca 200g smör och stekte 4 gullökar. Vispade ner ca 0.75 dl vetemjöl och sen ner med hela litern laktosfrimjölk, kryddade med vitpeppar, cayennepeppar, basilika, salt och svartpeppar. Det här fick puttra en stund, sen hade jag i pastan och rörde om.

Under tiden hackade jag all korv som fanns i paketet och stekte den tillsammans med två gula lökar. Ställde fram allt lite halvfint på bordet tillsammans med en skål riven stark ost.
Det verkade uppskattat, eftersom allt gick åt förutom en liten, liten portion som jag skickade hem med Emil.

Gräddig pasta utan grädde

Otroligt nostalgiskt med makaroner och ketchup

Leave a Reply

Your email address will not be published.